USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинському солдату, в якого стріляв п’яний офіцер, потрібна підтримка

12 Лютого 2018 16:25
Волинян просять приїхати на суд до офіцера з Луганщини Вадима Попова, який нетверезим вистрелив у 22-річного волинського контрактника Юрія Омелюха.

Чергове засідання у цій справі відбудеться у вівторок, 13 лютого, у Старій Вижівці, повідомляє Волинь24.

Нагадаємо, 21 лютого 2016 року на території в/ч А 0864, що розташована поблизу села Луків Турійського району, старший лейтенант Вадим Попов вистрілив у контрактника Юрія Омелюха. Куля потрапила у живіт – поранила печінку та жовчний міхур і застрягла у хребті.

Як повідомляла «Волинська газета», НП сталася під час навчального заняття, яке проводив офіцер Вадим Попов. В крові офіцера після пострілу виявили алкоголь. За неофіційною інформацією, вміст алкоголю у крові «стрілка» становив 0,7 проміле, що не так уже й мало.

Весь час після поранення контрактника офіцер перебуває на волі. Йому інкримінують необережне поводження зі зброєю.

«Важко уявити, яке саме заняття кадровий офіцер проводив, якщо в руці в нього знаходилася табельна зброя у вигляді пістолета Макарова, тоді як військовослужбовці рангу потерпілого використовують, як правило, автомат Калашникова?», - писала тоді «Волинська газета».

22-річного Юрія Омелюха, мешканця того ж села Луків, прооперували. У Львові. Нині життю Юрія нічого не загрожує. Але здоров’я молодий чоловік утратив, позаяк лікарям довелося видалити жовчний міхур і виймати кулю із хребта.

Через два роки після поранення, зі слів волонтерів, які опікуються колишнім військовим, у нього залишились великі проблеми зі здоров’ям. Чоловік пересувається на інвалідному візку та має хронічні болі. Йому присвоїли І групу інвалідності.

Чи були між військовослужбовцями неприязні стосунки, за яких обставин стався нещасний випадок (та й, власне, чи був це нещасний випадок), з’ясовує слідство.

Волонтери та друзі постраждалого військового просять небайдужих волинян приїхати на суд, який відбудеться 13 лютого об 11-тій годині у Старовижівському районному суді, та підтримати чоловіка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Строцюк Показати IP 12 Лютого 2018 18:00
То Сірожи Омелюха син?
Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2018 18:10
Ото армiю маемо
Пропоную Показати IP 12 Лютого 2018 18:20
За цей ганебний випадок військову частину розформувати(толку з неї) .Особовий склад передати у 1 механізований батальйон 14 омбр, нехай побачать яка служба в піхоті.Ато повлаштовувались в ті глубоко тилові частини цілими сімями і всі УЧАСНИКИ ато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus