USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинським лікарям вручили ключі від службового житла

18 Грудня 2020 18:54
18 грудня на працівників Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства чекала приємна подія: від Волинської обласної ради чотирьом щасливчикам вручили ключі від омріяних квартир.

«Коли я прийшла працювати у перинатальний центр, коли треба було все організовувати, збирати команду, зізнаюся, відчувала неабиякий розпач. Але Ігор Петрович Палиця сказав: «Усе буде гаразд. Ми зробимо так, щоб люди хотіли працювати у цьому закладі. Будемо виділяти їм квартири», – розповіла генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська. – І сьогодні, напередодні свята Миколая, ми вручаємо ключі від перших чотирьох квартир нашим лікарям. Сподіваємося, що цей перший наш досвід буде продовжено».
Рішення житлово-побутової комісії закладу доручили озвучити медичному директору Романові Савці.

«Уперше за 30 років мені випала така приємна місія, – зізнався він. – Ми довго радилися й ухвалили таке рішення: чотири з п’яти виділених квартир розподілили між лікарями, які працюють у нашому закладі, а одну залишили в резерві».
Річ у тім, що перинатальний центр дуже потребує кваліфікованого терапевта. Тож тут сподіваються, що таки вдасться відшукати фахівця, а заохоченням для нього буде виділення квартири.

Першою ключі від омріяного житла – двокімнатної квартири – отримала сім’я неонатолога Андрія Бігуна, у якій підростають двоє синочків Матвій та Макар.
«Коли стаєш старшим, усе менше віриш у дива. Але сьогодні таке диво сталося з нами! Це відроджує віру в казку, – не приховуючи емоцій, сказав пан Андрій. – Хочу подякувати усім, хто причетний до цієї ініціативи. Це просто неймовірний подарунок для нашої родини, адже ми з дружиною обоє немісцеві, тому тривалий час, працюючи в Луцьку, мусили винаймати житло. Тепер наші синочки зростатимуть у власній оселі».

Ключі від однокімнатної квартири цього дня отримала й неонатолог Людмила Ліпич.
«Кожна людина має мрію, і я не виняток. Усе життя мріяла про власний куточок, – зізналася пані Людмила. – І от Святий Миколай таки прислухався до моїх бажань. Сьогодні хочу подякувати тим людям, які доклали чимало зусиль для того, аби моя мрія збулася: і Ігорю Палиці, й Ірині Горавській, і рідному колективу».
«Дуже приємно вручати ключі від квартири цій неймовірно добрій людині, дуже гарному фахівцю, – наголосила Ірина Горавська. – І я просто до сліз рада, що людина, яка багато років пропрацювала з малесенькими дітками, нарешті матиме власне житло».

Щасливою власницею однокімнатної квартири стала й завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Тетяна Матева. До Луцька вона переїхала із Хмельницького, тож питання власного житла для неї було дуже актуальним.
«Нам дуже приємно, що ця людина повірила нам, повірила Луцьку й прийшла працювати в наш перинатальний центр. Вона кардинально змінила все у власному житті, аби маленькі волиняни, які народжуються й потребують високоспеціалізованої допомоги, її отримали, – додала Ірина Іванівна. – Вона зібрала чудовий колектив, який злагоджено працює і має високі показники».

Ключі від четвертої однокімнатної квартири дісталися акушер-гінекологу Наталії Нечипорук.
«Такі емоції, напевно, переживаєш раз у житті, – зізналася вона. – Я неймовірно вдячна за такий подарунок, за це передноворічне диво. І напередодні свята хочу всім побажати затишку у своїх домівках, а хто їх ще не має, а тільки мріє про це, щоб ці мрії неодмінно і якнайшвидше втілилися».
«Уже доброю традицією стало до свята Миколая вручати кватири жителям нашої області, які цього потребують. Торік квартири отримали семеро працівників обласної ради, а цьогоріч – лікарі Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, – розповіла заступниця керуючого справами, керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради Мирослава Якимчук. – Цю традицію започаткував Ігор Петрович Палиця. І я щиро вірю в те, що її буде продовжено, адже багато лікарів потребують покращення житлових умов. Ми також сподіваємося, що в такий спосіб зможемо зацікавити інших достойних лікарів роботою в цьому медичному об’єднанні».
Щасливчики пообіцяли, що оглядати квартири підуть у свято – на Миколая, аби ця подія направду стала пам’ятною на все життя. А Андрій Бігун додав, що у них вже й котик є, тож буде кого першим пускати в дім, аби там назавше оселилися затишок, достаток і любов.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 19 Грудня 2020 08:23
Дійсно чудова і значна подія для міста. Нехай таких новин буде більше! Успіхів нашому чудовому центру матері і дитини!
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2020 20:25
Цікаво чи хтось з медсестер отримав квартиру і чи отримає в майбутньому.. риторичне питання..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus