USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Волинський чиновник, якого судили за хабар, намагається поновитися на посаді

5 Лютого 2024 20:59
У луцькому суді розглядали справу про поновлення на посаді ексзавідувача сектору Нацкомісії з держрегулювання в сферах енергетики Андрія Козачука, якого ще недавно звинувачували у вимаганні 20 тисяч гривень.

«Мого клієнта було затримано 20 вересня 2021 року, тобто фактично до 20 березня 2022 року його мали би притягнути до дисциплінарної відповідальності, якщо в його діях були ознаки дисциплінарного проступку. Однак такі дії не були вчинені. Саме дисциплінарне провадження було порушено, якщо не помиляюся, 22 березня 2022 року. І мого клієнта було звільнено 12 травня 2022 року. Тобто всі строки було пропущено», – прокоментував адвокат Андрія Козачука Олександр Лавречук для ТРК «Аверс».

Нині колишній посадовець перебуває у суді з власної ініціативи. Він намагається поновитися на раніше займаній посаді та, звісно, повернути кошти, які втратив через вимушений прогул, поки доводив, що хабарником не був.

Нагадаємо, у 2021 року посадовець Андрій Козачук нібито погорів на отриманні 20 тисяч гривень, коли до нього звернувся керівник підприємства «Тімбер Волинь Груп» Андрій Фрасолюк. За отримані кошти Андрій Козачук мав посприяти фірмі в одержанні ліцензії на постачання електроенергії споживачам. Необхідну ліцензію підприємство отримало, а посадовець опинився на лаві підсудних після затримання на місці отримання хабара.

Андрій Козачук своєї вини не визнав. Він переконував, що справу проти нього навмисно сфабрикували. Мовляв, підприємець звернувся по консультацію. Посадовця виправдали.
«Це колишній правоохоронець, який діє під контролем правоохоронних органів для того, щоб провокувати людей із різних сфер. Одним із потерпілих унаслідок таких дій виявився мій клієнт», – охарактеризував Андрія Фрасолюка адвокат Олександр Лавречук.

Дійсно, Андрій Фрасолюк – колишній правоохоронець. Наприклад, у лютому 2021 року хабар у нього як у представника господарського товариства вимагав радник директора Служби місцевих автодоріг на Волині, а в травні 2021 року Андрій Фрасолюк став очільником підприємства «Тімбер Волинь Груп» і в нього знову вимагали гроші держслужбовці. У травні 2022 року в Андрія Фрасолюка вже як у директора фермерського господарства хабар вимагав керівник Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Після виправдувального вироку Андрій Козачук вирішив повернути втрачене робоче місце й звернувся з відповідним позовом до суду. Однак в окружному адміністративному суді, як і в апеляційній інстанції, експосадовець зазнав невдачі. Тому подав касацію, яка врешті була задоволена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus