USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ООН: вперше за 20 років збільшилася кількість людей, які живуть за межею бідності

18 Жовтня 2021 11:35
Зростання кількості людей, які живуть в умовах крайньої бідності, спостерігається вперше за двадцять років і пов’язане перш за все з пандемією коронавірусу, боротьба з якою негативно вплинула на економіки країн світу.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію злиднів, який відзначається 17 жовтня.

За словами Гутерріша, минулого року ще 120 млн людей опинилися за межею бідності.

«Нерівномірне відновлення ще більше збільшує нерівність між глобальними Північчю і Півднем. А між тим сьогодні, коли солідарність потрібна як ніколи, ми не бачимо її проявів», – відзначає він.

За словами голови, зараз треба перш за все боротися з бідністю і несправедливим розподілом вакцин.

Генсек ООН також привернув увагу до становища вразливих груп населення, зокрема жінок.

Він запропонував надавати допомогу жінкам-підприємцям, боротися з неофіційною зайнятістю і приділяти більше уваги питанням освіти, соціального захисту, медичного страхування дітей та охорони здоров’я загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 18 Жовтня 2021 11:55
А яка межа бідності? Бо не знаю, де я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus