USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Види димерів та схеми можливого підключення в різних ситуаціях*

10 Червня 2022 17:17
Димер – це електротехнічний виріб, який застосовують для керування рівнем яскравості світіння світлодіодних ламп. Цей регулятор розташований між точкою підключення та джерелом світла й забезпечує розподіл навантаження.

Види димерів

Перед тим як вибрати димер, потрібно дізнатися докладніше про кожен вид. Перша та основна відмінність між різними варіантами – спосіб підключення. За цим параметром виділяють такі пристрої:

- механічні чи стаціонарні;

- електронні;

- акустичні – зміна яскравості світіння відбувається за звуковим сигналом;

- бездротові – ними керують за допомогою дистанційного пульта.

Відмінності полягають і в тому, як підключити димер. Пристрої мають кілька способів монтажу:

- накладні – їх монтують над поверхнею стіни;

- вбудовувані – розміщуються в настановній;

- щитові або модульні – розташовані на DIN-рейці електрощита.

Димери для світлодіодних ламп, підключення яких планують в приміщенні, мають бути сумісні з лампами, що використовуються.

Схеми підключення димера

Підключення димера найпростішого типу не вимагає виконання складних маніпуляцій. Достатньо вбудувати його в мережу через розрив у фазному дроті.

Винятком є ​​випадки, коли ви зіткнулися з тим, як підключити димер з чотирма контактами. Такий варіант трапляється на сучасних сенсорних пристроях із цифровим екраном. У цьому випадку потрібно підводити до блоку не тільки фазу, але й нуль.

За наявності двоклавішного вимикача установка димера нескладна:

- знімаємо вимикач;

- визначаємо два з трьох дротів, що йдуть безпосередньо на світильник;

- скручуємо їх між собою;

скручені дроти підключаємо до одного затискача на димері;

- живлячу фазу підключаємо до другого затискача.

Складніша схема димера для світлодіодних ламп при використанні прохідного вимикача. У таких випадках вимикач, розміщений при вході в приміщення, з'єднують з димером двома проводами. Додатково від регулятора та вимикача йдуть дроти фази безпосередньо на світильник. Нульовий провід до димера не підключається.

Перед початком робіт переконайтеся, чи можна підключати димер до вашої світлодіодної лампи. Не всі моделі підтримують можливість димірювання – відповідна інформація зазвичай є на упаковці виробу як позначення тумблером. Після цього залишається дізнатися, як підключати димер https://electrica-shop.com .ua/ у конкретному випадку, а це залежить від його виду, типу вимикача та особливостей світильника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus