USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Виявили рештки динозавра, яким 66 мільйонів років

3 Вересня 2017 04:00
На будівельному майданчику в передмісті Денвера знайшли кістки дорослого трицератопса.

На думку палеонтологів вік знахідки становить близько 66 мільйонів років, повідомляє Washington Post .

Кістки травоїдного динозавра були виявлені в рихлому шарі піску на одній з вулиць міста Торнтон - передмісті столиці штату Колорадо, Денвера. Вчені вже виявили роги, череп і плечові кістки динозавра. Дослідники вважають, що в землі може бути прихований повний скелет трицератопса.

"Незважаючи на те, що у нас є сотні трицератопсів з американського Заходу, є тільки три хороших черепи. І це може бути один з найкращих скелетів", - сказав куратор музею природи і науки Денвера Джо Грегорі Сертіч.



Трицератопс - один з останніх видів за часом вимирання видів травоїдних динозаврів. Він мав два роги на лобі і один на кінчику морди, ближче до носа. За розміром черепа вчені припустили, що знайдена тварина було істотно меншою за представників того ж виду, що були знайдені в Північній і Південній Дакоті та штаті Монтана.

Журналісти окремо відзначають, що Деніел Перес, директор піцерії, поруч з якою знайшли скелет динозавра, назвав відкриття "однією з найбільших і захоплюючих речей у житті". Даніел пообіцяв, що буде пригощати палеонтологів піцею в надії, що вони дозволять у відповідь подивитися на хід розкопок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus