USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Виверження вулкана в Індонезії: евакуювали тисячі людей та припинили авіасполучення

30 Листопада 2020 18:16
З районів, прилеглих до місця виверження вулкана Ілі Левотолок на індонезійському острові Лембата, евакуйовані понад 4 тис. осіб.

Такі дані у понеділок наводять західні ЗМІ з посиланням на індонезійське агентство з надзвичайних ситуацій, передає Gazeta.ua.

Немає повідомлень про постраждалих від виверження.

Водночас повідомляють, що стовп попелу після виверження піднявся на висоту 4 км. Через це довелося закрити місцевий аеропорт і поширити в ЗМІ інформацію про складнощі із аеронавігацією.

Індонезійські надзвичайники оголосили про розширення небезпечної зони навколо кратера вулкана з 2 до 4 км. Прохід до цієї зони заборонений з міркувань безпеки.
Влада радить місцевим жителям використовувати засобу захисту.

"Щоб звести до мінімуму вплив вулканічного попелу на здоров'я, людям рекомендується носити маски або інші засоби для захисту очей і шкіри", - сказав представник Національного агентства з пом'якшення наслідків стихійних лих Радітья Джаті.

Влада також попереджає про можливу появу лавових потоків. У зв'язку з ситуацією запровадили передостанній рівень реагування на загрозу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus