USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Я – частина перемоги»: у Луцьку презентували календар, який розповідає про волонтерство інклюзивних ГО. Фото

20 Січня 2023 14:57
У Луцьку за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» презентували календар про волонтерську діяльність громадських організацій міста інклюзивного спрямування. З початку повномасштабної війни вони подолали свій страх та зайняли важливі позиції на волонтерському фронті.

Презентація календаря відбулася у рамках проєкту «Я – частина перемоги» в інклюзивному хабі «Простір дії».

У календарі представлені такі громадські організації, як-от «Янголята», ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя», Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін», ГО батьків дітей з психофізичними вадами розвитку «Повір у себе», Волинський обласний осередок ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», Центр реабілітації інвалідів дитинства, сиріт «Зірка надії», НЦ «Інклюзивний хаб «Простір дії», Ресурсний центр «Кольорова капустинка».
Впродовж повномасштабної війни ці громадські організації зосередилися на допомозі іншим. Учасники організацій власноруч виготовляли різні вироби, які продавали під час благодійних заходів, плели для захисників теплі шкарпетки та маскувальні сітки, випікали солодощі, робили окопні свічки, відправляли у різні регіони адресні посилки з діатоварами, інсуліном та іншими ліками, підтримували родини, які виховують дітей з інвалідністю, супроводжували незрячих, проводили заняття з гончарства та робили багато інших корисних речей, які наближають нашу перемогу над російським агресором.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що Фонд тісно спілкується та співпрацює з усіма громадськими організаціями, адже знає про важливість їхньої роботи.

«Коли під кінець року ми почали аналізувати нашу діяльність та діяльність наших партнерів, ми зрозуміли, що ті організації, про які Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» звик піклуватися, майже нічого не просили. До того ж, ви стали дуже активними, тому ми вирішили показати вашу діяльність.

Зараз ми бачимо певну хвилю суму, втоми у людей. Я думаю, що цей проєкт та інформаційна кампанія, яка супроводжуватиме його, допоможе підняти дух таким людям. Адже ви своїм власним прикладом показали, що, незважаючи на жодні обставини, кожен із вас є частинкою нашої перемоги. Немає великого і маленького вкладу. Важливо, що кожен українець робить все можливе і неможливе, аби перемога наблизилася. Це дає натхнення нашим військовим і далі робити надзусилля, те, у що не вірив весь світ. Але вони це робили, роблять і будуть робити та здобудуть цю перемогу для нас.

Ми не здамося та не опустимо руки у жодному випадку, ми будемо битися до самого кінця. Україну ми нікому не віддамо. Я дуже дякую вам, що ви погодилися взяти участь в цьому проєкті, що ви, крім того, що допомагаєте нашому війську, допомагаєте й тим людям, які вимушені були переїхати в Луцьк. Своїм прикладом ви показуєте, що усі ми незламні», – наголосила Катерина Шкльода, звертаючись до учасників ГО.
Керівниця Інклюзивного хабу «Простір дії» Вікторія Колодяжна, своєю чергою, зауважила, що кожен вкладає зусилля у спільну перемогу.

«Немає неважливих дій та зусиль, вони усі йдуть на нашу спільну мету та наближають день, коли вся Україна радітиме. Інклюзивний хаб протягом року долучився до занять, які ми виконували з моменту свого створення, – це розвивальні та підтримувальні заняття для дітей і дорослих, навчання спеціалістів, які працюють з інклюзивною аудиторією. До нас також долучилися внутрішньо переміщені особи, з якими ми проводили психологічні заняття. Відверто скажу, що в перші місці було важко зібратися, але поступово заняття надавали сили не лише тим, кому ми їх проводили, а навіть нам самим. Від вас усіх ми заряджалися енергією об’єднання та сили», – сказала Вікторія Колодяжна.
Насамкінець Катерина Шкльода пообіцяла, що кожній громадській організації, яка взяла участь в проєкті, Фонд подарує по десять календарів, які вони можуть залишити собі на згадку або ж виставити їх на аукціон, аби мати змогу продовжити волонтерську діяльність.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus