USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ядерними погрозами та псевдореферендумами Росія порушила хартію ООН, – Джо Байден

21 Вересня 2022 20:35
Президент США Джо Байден заявив, що Росія порушила хартію ООН своїми ядерними погрозами та планами провести так звані «референдуми» на захоплених українських територіях.

Байден наголосив, що постійний учасник Радбезу ООН (Росія) вторгся на територію іншої суверенної держави та спробував стерти її з мапи.

Про це лідер США заявив на засіданні Генеральної асамблеї ООН, пише ТСН.

«Росія набирає ще більше солдатів і намагається організувати фейковий референдум – це безпосереднє порушення хартії ООН. Весь світ має побачити ці злочини. Ніхто не загрожував Росії і ніхто, крім неї, не шукав цього конфлікту. Ми намагалися уникнути його», – підкреслив Байден.

За словами американського лідера, якщо залишити поза увагою агресію РФ, то під загрозою опиниться все, що захищає ООН.

«Кожна перемога на полі бою – це заслуга українських солдатів. Але ми також проходили випробування та вибрали свободу, суверенітет, ми вибрали ті принципи, які обстоює кожен учасник Статуту ООН», – заявив Байден.

Зазначимо, президент Сполучених Штатів Джо Байден також засудив російського диктатора Володимира Путіна за ядерні погрози Україні і світу і заявив, що ядерний шантаж Путіна є порушенням договору нерозповсюдження ядерної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus