USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як карантин вплинув на український фріланс. Дослідження

25 Червня 2020 19:15
Під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників.

Про це свідчать результати дослідження української фріланс-платформи Freelancehunt повідомляє Економічна правда.

«Загальна картина на українському ринку фрілансу цієї весни була мінливою. У березні і квітні показники найбільше «просіли». Сукупний бюджет всіх проектів на платформі Freelancehunt в ці два місяці склав по 28 мільйонів гривень, що можна порівняти з післясвятковим січнем.

Втім, вже травень стабілізував ситуацію і показав впевнене зростання, додавши за місяць 5 мільйонів до бюджетів», - йдеться у повідомленні.


«Порівнявши кількість замовлень по місяцях, можна побачити, що їх обсяг зменшився незначно. У березні кількість проектів скоротилась на 10%, але вже квітень повернув все на свої місця.

Травень не тільки продемонстрував зростання в усіх відношеннях, але і дозволив зафіксувати абсолютний рекорд. Якщо в середньому на сервісі за тиждень публікується 3600-3800 проектів, то в травні цей показник зріс до 4200-4300 замовлень», - додали у компанії.


При цьому, динамічний приріст спостерігався також з боку самих фрілансерів. Пік активності припав на перші тижні карантину. Так, з 16 до 22 березня на сервісі був відзначений стрибок нових реєстрацій. Відносно до аналогічного періоду в лютому приріст склав 43,8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus