USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як українців заохочують зробити щеплення проти COVID-19

3 Березня 2021 07:20
Майже 5 тисяч українців вакцинувалися проти коронавірусу з початку імунізації в країні. До кінця наступного тижня в Мінохорони здоров’я планують щеплювати вже до 15 тисяч осіб за день. Щоби популяризувати вакцинацію, до неї один за одним почали долучатися публічні особи. Це дозволили зміни, які внесли до Дорожньої карти напередодні.

Чи зможуть усі охочі вакцинуватися швидше, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на вакцинацію проти коронавірусу приїхав у супроводі об’єктивів до Кагарлика. Це містечко на Київщині. І саме тут працює мобільна бригада.

Ляшко в них сьогодні вже 50-й. І 209-ий з початку імунізації в області. Сам він вакцину просить набирати у шприц на камеру. Головний санітарний лікар на COVID-19 не хворів, тож відповідно антитіл до хвороби в нього немає. Свій приклад називає показовим. І сподівається, що таким чином пришвидшить темпи з вакцинації в країні.

Напередодні так само під об’єктивами телекамер вакцинувався міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він став першою публічною особою, що щепилася проти коронавірусу в Україні.

Один флакон вакцини розрахований на 10 доз. Його треба використати впродовж 6 годин. Інакше доведеться утилізувати. Щоб цього робити не довелося, внесли зміни до Дорожньої карти з вакцинації. Тепер залишком можна вакцинувати або тих, хто належить до наступного етапу, або публічних осіб.

«Кожен департамент охорони здоров’я, обласна держадміністрація знають цих людей публічних і це в оперативному порядку мобільна бригада погодить. В день, якщо буде така можливість, то мобільна бригада може вакцинувати 1-2 публічні людини. Це не буде масовий потік», – пояснює Ляшко.

Імунізація в Україні стартувала минулої середи. За цей час вакцинувалося трохи менше 5 тисяч людей. 75 із них поскаржилися на тимчасове погіршення самопочуття. Ляшко запевняє, що всі ці випадки відстежуються. Але для паніки немає причин. Бо це нормальна реакція організму.

«Це в 5-7% такі ускладнення виникають після щеплень», – зазначає він.

Кагарлицька лікарня працює з «ковідними» хворими майже від самого початку пандемії в Україні. Її очільник каже, що сьогодні вакцинувалося 20 медиків, тобто кожен п’ятий.

У МОЗ обіцяють збільшувати кількість вакцинацій. Найближчими днями вже почнуть працювати по кілька мобільних бригад в регіоні одночасно. А вже до кінця наступного тижня очікують, що будуть робити до 15 тисяч уколів на добу.

Нагадаємо, що в Україні мобільні бригади з вакцинації проти коронавірусу за перший місяць роботи отримають фіксовану зарплату розміром 8 тисяч гривень. Надалі оплата буде залежати від кількості введених доз вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пісіонер Проктодідо. Показати IP 3 Березня 2021 09:05
Ніхто мене не заохочував та нічого не пропонував.
123 до Пісіонер Проктодідо. Показати IP 3 Березня 2021 09:20
Пенси в нас тяжкий баласт, освіту радянську мають, голосують несвідомо і ще й хочуть реформи пережити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus