USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Його любов до Батьківщини й прагнення її захищати були міцними, як коріння дуба»: історія волинського Героя Дмитра Редчука

22 Грудня 2023 08:10
Нещодавно, 16 грудня 2023 року, на могилі загиблого у війні волинянина Дмитра Редчука зібралися друзі та рідні, щоб вшанувати його пам'ять у земний день народження. А вже 20 грудня в селі Звиняче, де народився Дмитро, відкрили меморіальну дошку в ліцеї, де навчався Герой.

Найрідніші люди, односельчани, друзі, колеги, настоятель місцевого храму згадали найпам’ятніші сторінки життя Дмитра, помолилися щиро за його душу. Ще одну меморіальну дошку встановлено на будинку в Горохові. Про це повідомили в Горохівській міській раді.

Дмитро Редчук – це не лише ім'я на військовій доповіді. Це коханий чоловік, люблячий син, турботливий батько, добрий брат і великий патріот своєї батьківщини. Він став одним із перших добровольців, які ще у 2014 році взялися захищати Україну під час Антитерористичної операції (АТО), а згодом і під час повномасштабного вторгнення.
10 липня 2023 року стало чорним днем для родини, друзів і братів по зброї старшого солдата взводу зв’язку механізованого батальйону Дмитра Редчука. Під час виконання бойового завдання в населеному пункті П’ятихатки Василівського району Запорізької області він отримав поранення, несумісні з життям, під час ворожого мінометного обстрілу.
«Насправді Дмитро мав можливість не служити, але він вважав це своїм обов'язком – обов'язком перед рідною землею. Його любов до держави і бажання захищати її виросли в ньому, як корінь дуба, міцні і невід’ємні від його існування», – розповідає дружина Тетяна.
Дмитро був справжнім чоловіком, але його серце і душа були розділені між службою та родиною. Кожен його вихід на передову був важким випробуванням, але він не зраджував своїх принципів та обов'язків.
Дмитро не бачив, як росте новонароджений синочок Михась. За кожної нагоди їхав додому, аби побути хоч кілька годин з родиною. Він твердо вірив у наближення перемоги і завжди просив дружину бути сильною.
Дмитро Редчук загинув як Герой, який встиг врятувати життя кількох побратимів перед смертю. Незважаючи на поранення, викликав через рацію допомогу для евакуації.

Він залишиться в серцях тих, хто його знав, відвертим, добрим, справедливим, із усмішкою на обличчі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus