USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

З квітня звільнилися 5 тисяч українських лікарів

30 Листопада 2020 19:53
Від квітня 2020 року, згідно з даними електронної системи охорони здоров’я, звільнилися трохи більше ніж п’ять тисяч лікарів спеціалізованої (вторинної) ланки, повідомила Національна служба здоров’я України.

«Також система зареєструвала понад тисячу нових фахівців. Трансформація системи виявила прогалини на медичному ринку праці і створила попит на нові спеціальності», – йдеться в повідомленні.

За даними служби, з 1 квітня змінився принцип фінансування для закладів спеціалізованої медичної допомоги.

«Лікарні уклали договори з НСЗУ і почали працювати за Програмою медичних гарантій. Тобто отримувати гроші за послугу, яку надали пацієнту, а не просто за наявність ліжок. Відповідно, для закладу з’явилася мотивація бути привабливим для пацієнта, щоб надавати більше послуг, бо за пацієнтом приходять гроші», – йдеться в повідомленні.

У НСЗУ повідомили, що за квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до вирахування податків у медзакладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу, становили для керівників установ – 23,5 тисяч грн, для лікарів – майже 9 тисяч грн, для середнього медперсоналу – 7,5 тисяч грн, для молодшого медперсоналу – 6,1 тисячі грн.

«НСЗУ не має жодного впливу на розміри зарплат у лікарнях, а оплачує надані медичні послуги згідно зі звітами про їх надання та з договором. Відтепер фінансова мотивація повністю у компетенції керівників медзакладів. І від стратегії розвитку, яку вони оберуть, та спроможності скласти реальний фінансовий план і виконати його, залежить успішність лікарні і зарплати працівників», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: У проєкті Держбюджету, який схвалив уряд, медицина та освіта втратили 2 млрд

При цьому міністр охорони здоров’я Максим Степанов у понеділок, 30 листопада, заявив, що підвищення заробітної плати медикам у 2021 році не передбачено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лікар Показати IP 30 Листопада 2020 22:26
"Для лікарів – майже дев’ять тисяч..." Це в яких лікарів така зарплата? Нащо цю єрєсь писати? Я лікар вторинної ланки (не сімейник). В мене вища категорія, 15 років стажу - оклад 5300 грн. Набігає трохи за чергування і стаж, але це не покриває податки. На руки - в районі 5000 грн.
Анонім до Лікар Показати IP 1 Грудня 2020 09:51
це жах. за що ж депутатам така велика зп. ? нехай би влада обміняла зарплати депутатські і лікарські. було б справедливо
БУХой АЛкаш Показати IP 30 Листопада 2020 22:38
І пахай без масок і захисних халатів. А з добиранням на роботу просто пекло! Най всі лікарі звільняються з такою зарплатою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus