USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

За $6,5 тис. став «працівником МАУ» та отримав дозвіл на відрядження: на Волині ухилянта оштрафували за спробу втечі за кордон

9 Липня 2023 11:56
Уродженець Харківщини заплатить 68 тисяч гривень штрафу за підробку низки документів та спробу втечі за кордон через пункт пропуску «Ягодин». За підроблені документи, серед яких наказ авіакомпанії про направлення у відрядження, він заплатив 6,5 тисячі доларів.

Про це стало відомо з вироку Любомльського районного суду.

У лютому 2023 року уродженець смт Бабаї Харківської області Назар Х., будучи особою призовного віку, яка підлягає мобілізації, замовив у невідомого виготовлення підробленої пластикової картки міжнародних авіаліній України, довідки про підтвердження місця роботи, наказу ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» про направлення у відрядження, наказу Міністерства економіки України про бронювання військовозобов`язаних за Державною авіаційною службою України, витяг із списку Державної авіаційної служби України та витяг з наказу Міністерства економіки України.

Для цього чоловік надав свої персональні дані та фотокартку. За виготовлення підроблених документів Назар Х. оплатив готівкою 6 тисяч 500 доларів. У цих «документах» були вказані недостовірні відомості про те, що він обіймає посаду молодшого інженера-технолога центру комутації повідомлень ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України».

26 березня під час проходження контролю на пункті пропуску «Ягодин» Назар Х. пред’явив вищезазначені «документи» прикордонникам, які зуміли виявити підробку.

У суд обвинувальний акт надійшов з угодою між Назаром Х. та прокурором. Уродженця Харківщини визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України, та оштрафували на 68 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Липня 2023 16:06
Правильно, ще мало покарали. Вдома сидіти має, то ж не Щегель якийсь чи Скрипін
Анонім Показати IP 9 Липня 2023 17:23
А що так можна було? В пасажира "збрили" 6,5 доларів, вліпили штраф, а тим, хто "вирішував" низький уклін, бонус до з/п і на цьому панове все. Чиє прізвище стоїть на тих довідках, що видавались... залишилось загадкою... Браво!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus