USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За тиждень в Україні на кір захворіло 1319 людей

1 Листопада 2018 15:51
1319 випадків захворювання на кір зафіксували за останній тиждень в Україні, повідомляють в Міністерстві охорони здоров’я. За даними відомства, з початку року на кір захворіли більше ніж 35 тисяч людей, передає Радіо Свобода.

В МОЗ стверджують, що найвищі показники захворюваності на кір і пов’язаної з ним смертності – в тих областях, де найнижчий рівень вакцинації.

В міністерстві нагадали, що в Україні наявні понад 700 тисяч доз вакцини від кору, паротиту і правцю. Зокрема 17 жовтня Україна отримала 392 тисячі доз вакцини, куплених за посередництва Дитячого фонду ЮНІСЕФ.

29 жовтня від ускладнень внаслідок кору на Закарпатті помер 12-річний хлопчик.

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, оприлюдненим у серпні 2018 року, Україна посідає одне з перших місць в антирейтингу країн Європи за кількістю захворювань на кір.

Кір – це заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus