USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Закоханий у ліс батько трьох дітей тепер захищає рідну землю у лавах волинської тероборони

6 Липня 2022 19:18
Пан Михайло з позивним Картограф служить у 100-й окремій бригаді територіальної оборони Волині на посаді командира взводу. Вдома на нього чекають мама, дружина і троє неповнолітніх синів. А ще захоплення усього його життя – ліс, роботі в якому він віддав майже 20 років свого життя.

Про це розповідають у пресслужбі бригади.

«Коли почали віджимати Крим, пішов у військкомат, адже за плечима вже мав «строчку»: записали мене у «зошит добровольця», але служити не взяли – сказали «ВОСовка» не підходить», – розповідає чоловік, – «А ось наступного, 2015-го, таки призвали…»

Найгарячішими для Картографа були 2018-2019 роки, коли він у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади служив під Кримським на Луганщині.

«На передку найважче впродовж перших трьох днів. Я взагалі спати не міг. Під час артобстрілів постійно вибігав із бліндажа. А мене досвідченіші бійці заспокоювали: мовляв, чого ти – то ж не по нас летить! А потім таки заснув – аж раптом будять: «Ти чого спиш?! Ось тепер по нас летить!!!» – щиро розповідає Михайло.

У мирному житті чоловік вирощував ліс. Здобувши фах магістра лісового господарства у столичному Національному аграрному університеті й відслуживши строкову службу, повернувся на рідну Волинь і пішов працювати у Любомльський лісгосп. Там пройшов службові щаблі старшого майстра лісу, інженера лісозаготівель, лісничого, головного лісничого. Тож вже носив за ієрархією лісівників «підполковничі» погони.

За армійськими ж мірками він старший сержант. Під подушкою тримає подаровану волонтерами Біблію, а ще вірить у заступництво материнської молитви та Архістратига Михаїла, адже народився саме на Михайла – 21 листопада.

Бо ж додому є до кого повертатися! Там його чекають мама, дружина і трійко синів: 15, 12 і 6 років – найменшому цьогоріч якраз у перший клас іти…

«А ще пан Михайло у свої 40+ підтримує себе у відмінній фізичній формі. Просто на наших очах чоловік утнув таке, що мало хто серед 20-річних повторить – дюжину разів віджався від землі на одній руці», – йдеться у дописі.

Найбільше ж Картограф цінує хлопців, які служать поруч. Каже, що покластися на них може у будь-якій ситуації.

Має чоловік і свій прогноз щодо закінчення війни:

«Завдяки власній мужності і західній зброї ЗСУ вийдуть на кордони України – хоча за Крим путін і триматиметься до останнього. А ось чи рушати після цього на Москву – то вже хай генерали у високих штабах вирішують…».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus