USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Застукав з іншим чоловіком: на Волині пенсіонер до смерті побив співмешканку

4 Грудня 2023 22:11
Волинянин, який через ревнощі завдав смертельних травм співмешканці та побив її коханця, проведе сім років за ґратами.

Відповідний вирок ухвалив Маневицький районний суд.

Злочин вчинив уродженець села Тоболи Камінь-Каширського району Сергій Д., який є пенсіонером. Як ідеться у матеріалах справи, 26 серпня у квартирі за місцем свого проживання п’яний волинянин на ґрунті ревнощів до співмешканки вдарив потерпілого ножем у праву кисть, а потім завдав ще двох ударів по голові металевою копачкою.

Після цього Сергій Д. взявся за співмешканку, яка лежала на матраці. Він завдав їй від 138 до 164 ударів, при цьому, як вказано у справі, не бажаючи настання її смерті. Жінку він бив по різних частинах тіла металевою копачкою, палицею та ногами.

Якщо побитий чоловік відбувся струсом мозку та різними ранами, то потерпіла отримала поєднану тупу травму тіла, яка призвела до виникнення у неї травматичного шоку важкого ступеня. Це і стало причиною смерті, що настала не менш ніж через шість годин після отримання тілесних ушкоджень.

Сергій Д. розповів, що того дня у селі Прилісне він разом з потерпілим та батьком останнього вживали алкогольні напої. Потерпілий покинув їхню компанію раніше. Через деякий час він також вирішив іти додому. У квартирі, де проживає, побачив потерпілого, який сидів на стільці. На ліжку лежала оголена співмешканка.

Як зауважив Сергій Д., в стані ревнощів він ударив потерпілого копачкою по голові, після чого той покинув квартиру. Далі він бив загиблу, завдавши близько 20 ударів. Волинянин наголосив, що не передбачав настання смерті співмешканки, тому і не звертався по медичну допомогу останній, хоча бачив, що стан її здоров'я поступово погіршувався.

Коли потерпіла померла, він зізнався працівникам поліції у вчиненому.

Колишня свекруха померлої розповіла, що загибла тривалий час проживала спільно з обвинуваченим. Останнім часом вони зловживали спиртним, хоча Сергій Д. намагався заробляти, допомагаючи в господарстві односельцям. З її слів, обвинувачений є спокійним та врівноваженим. Що було причиною такої його агресії, їй невідомо.

Потерпілий чоловік підтвердив, що він справді вживав спиртне разом з батьком та Сергієм Д. Розуміючи, що останній затримається, він пішов до його квартири. Там була п’яна співмешканка Сергія Д. Вони ще випили 250 грамів горілки, після чого вирішили вдатись до любощів. Коли жінка лежала частково оголеною на ліжку, в квартиру зайшов обвинувачений.

Зі слів потерпілого, Сергій Д. звідкись взяв ніж та вдарив його в руку, після чого взяв копачку та завдав кількох ударів йому в голову. Після цього потерпілий втік, а через кілька днів дізнався, що Сергій Д. до смерті побив співмешканку.

Експерт підтвердив кількість ударів в обвинувальному акті та смерть потерпілої від травматичного шоку. Докази також підтвердили вину Сергія Д.

Суд визнав його винним у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 125 та ч. 2 ст. 121 КК України (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я, та умисне тяжке тілесне ушкодженням, що спричинило смерть), та призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петя Показати IP 4 Грудня 2023 22:59
Це вбивство з особливою жорстокістю ( ч.2 ст.115) і покарання могло бути довічне позбавлення волі! А тут, враховуючи таку кількість ударів, понад 100 у важливі життєві органи, померла мученицькою смертю і всього навсього 7 років… щось тут прокурори недопрацювали або перепрацювали
пан Показати IP 4 Грудня 2023 23:53
щось задуже гуманно
Анонім Показати IP 5 Грудня 2023 07:38
Кохання дорого коштує. Іноді - життя. Але це окуповується насолодою з пяною жінкою .
777 Показати IP 5 Грудня 2023 10:37
Не пенсионер а Рембо какой то...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus