USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Збирають кошти на подарунки до Миколая дітям загиблих військових: як долучитися

22 Листопада 2022 07:26
Для дітей, чиї батьки-військові загинули на війні, щороку збирають кошти на подарунки до Дня святого Миколая. Кожен охочий може зробити внесок у збір, аби подарувати свято дітям.

Цьогоріч через повномасштабне вторнення РФ кількість таких дітей значно вища, ніж у попередні роки війни, розповідає ветеран АТО, письменник і менеджер проєктів ДК «Укроборонпром» Олег Болдирєв, більш відомий як Мартін Брест, пише УП. Життя.

За його словами, «майор С. В. Миколай» дотримується трьох правил, доставляючи подарунки дітям, які втратили батьків-військових.

По-перше, вони отримують від «Святого Миколая» саме той подарунок, про який мріють і пишуть про нього у листі. Це речі, які могли б для них купити тато або мама, але вони загинули на війні.

«Не побутову техніку, не покращення житлових умов, не щось необхідне у господарстві, а саме подарунок. Той, який купили б батько чи мати, але вони загинули на нашій війні. Якщо це телефон – це телефон, а якщо піжама кігурумі – то піжама кігурумі, хай що це означає», – пояснює Брест.

По-друге, «майор С. В. Миколай» ніколи не оцінює стан справ у сім'ях, зокрема і достаток.

Кошти на подарунки осиротілим українським дітям уже п'ять років збирає фонд «Народний тил – реабілітація».

«Так, ми поки не знаємо, як упораємося, бо порівняно з груднями 2017-2021 років, кількість дітей… ну, ви розумієте. Але в українців серед рис, які відрізняють нас від противника, є, мабуть, найголовніша: ми ніколи не даємо задню. Ніколи не опускаємо руки. І ніколи не здаємося», – наголошує Мартін Брест.

Він також зізнався, що йому особисто вдалося накопичити 12,4 тис. грн. Кожен охочий може долучитися до збору коштів на подарунки до Дня святого Миколая дітям, чиї тато або мама загинули, захищаючи Україну. Реквізити фонду можна знайти тут.

За словами Бреста, діти отримають омріяні подарунки і на Новий рік.

«Ми вже почали отримувати листи від дітей та підбирати подарунки, будемо це робити до Нового року включно», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus