USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Життя після демобілізації: особливості працевлаштування героїв на Волині*

22 Листопада 2019 18:03
Можливість розпочати нове життя українським захисникам надає багаторічний лідер вітчизняної галузі ритейлу. Компанія «АТБ» вже більш як чверть століття дотримується стратегії ведення патріотичного бізнесу.

Тим, хто повернувся з фронту, у тому числі й у Луцьк, компанія допомагає адаптуватися до спокійного життя: отримати безкоштовну освіту, побудувати кар'єру у великій команді лідерів. Адже улюблена робота та підтримка суспільства дають змогу українським героям рухатися далі, навчатися, розвиватися.

Олексій Пономарчук, який отримав нелегкий бойовий досвід на Донбасі, уже повернувся додому. Зараз він заступник керівника супермаркету.

«Особисто для мене важливо, що в «АТБ» розуміють: головний ресурс бізнесу – люди! Це віддані своїй справі співробітники, які прагнуть розвиватися, підніматися кар'єрними сходами, – розповів Олексій Пономарчук. – Будь-хто з нас, якщо матиме бажання, може реалізувати свій потенціал. Зверніть увагу: тут нерідко можна зустріти дуже молодих людей, які займають відповідальні посади і навіть керують магазинами».
Є й чимало прикладів, коли після повернення із зони бойових дій герої обирали своїм першим робочим місцем підприємства «АТБ». Робота в компанії допомогла їм реалізувати себе, знайти своє місце в житті, не опустити руки, не потонути в безнадії. Оскільки мережа щороку відкриває близько сотні нових супермаркетів, з'являються п'ять-шість тисяч робочих місць, зокрема й у нашій області.

Численні підприємства корпорації забезпечують стабільною роботою, пропонуючи гідну зарплату, понад 60 тисяч громадян країни, серед яких і лучани. 1039 дискаунтерів національної торговельної мережі «АТБ» цілодобово працюють у 264 населених пунктах 23 областей України, у тому числі й на Волині. Щодня вони приймають понад три з половиною мільйони клієнтів. Тут завжди можна придбати якісні продукти і товари першої необхідності за цінами, які на 10–15% нижчі за середньоринкові.

Війна на сході країни боляче зачепила й міцну родину працівників мережі. За два роки найбільш активної фази протистояння (2014–2015) на захист української незалежності та територіальної цілісності стали 765 співробітників різних підприємств «АТБ». Шестеро з них отримали поранення, а десять заплатили за незалежність власним життям.

«АТБ» системно допомагає боротися з безробіттям у багатьох регіонах, підтримує українську армію. Тільки протягом останніх трьох років корпорація передала понад 20 мільйонів гривень для допомоги військовикам, родинам воїнів АТО/ООС, вимушеним переселенцям і дітям.

«Я починав працювати на посаді охоронця. Побачив, що в «АТБ» перед тобою відчинені всі двері. Компанія ефективно розвиває кадровий потенціал, інвестує в наші знання. За шість років роботи я двічі безкоштовно навчався в учбових центрах компанії. Спочатку перейшов у продавці, потім став товарознавцем. Сьогодні працюю заступником керівника супермаркету», – поділився Олексій Пономарчук.

Загалом понад 85% керівників підрозділів «АТБ» починали кар'єру з посад рядових співробітників. Це дуже просто пояснити: кадрова політика компанії спрямована на системний розвиток людського капіталу. Усі співробітники корпорації, які займають керівні посади, отримали професійну підготовку в учбових центрах компанії в Дніпрі, Києві, Одесі чи Львові.

Назар Водянник
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тортік Показати IP 22 Листопада 2019 22:43
А решту у Світоч і в Рошен? І тоді запануємо...
Волинянин Показати IP 23 Листопада 2019 23:17
От мене якось не влаштовує оте огульне "герої". Для мене героєм був той хто звершив якийсь геройський поступок а не відсидів у бліндажі відведений термін, лишився живий і вже герой бо був там... Герой має здійснити щось геройське, чого всі не можуть от тоді і можна назвати його героєм...
Анонім до Волинянин Показати IP 24 Листопада 2019 13:40
зараз така пропаганда, що кожен другий герой! одне вихваляння перед світом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus