USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Звільнений прикордонник з «Азовсталі» розповів, як окупанти ставляться до полонених

3 Липня 2022 07:28
Прикордонник Павло Піковець, якого було взято в полон з «Азовсталі», розповів, як до полонених ставилися окупанти.

Коротке інтерв’ю з героєм опублікувала Держприкордонслужба, передає УНІАН.

Павло Піковець дістав поранення 15 квітня. Після цього його забрали у шпиталь, що базувався в укриттях маріупольського заводу. Там медики вилучили осколки з його поранень та наклали гіпс. У шпиталі він перебував до дня виходу з території 17 травня.

«Хочеться це все забути, як сон. Не скажу, що у нас там якісь тортури були. До нас, тих, які з «Азовсталі», якось ставилися по-іншому. Чи вони нас поважали… Або щось інше… Чи боялися – я не знаю. Але на нас вони дивилися як на воїнів», – каже прикордонник.

Читати ще: Тайра розповіла про російський полон і де її тримали

Піковець розповів, що завжди мав надію на повернення.

«Я знав, що мені потрібно повернутися, знав, для кого. Для дружини, для доньки. Вони чекають, потрібно повернутись», – каже він.

Дружина прикордонника Інна Піковець розповіла, що теж не втрачала надії знову побачити його вдома.

«Я чекала, вірила. Певно, ніколи в житті стільки не молилася. Я вдячна Богові, що Він повернув мені мого чоловіка», – каже вона.

Нагадаємо, 29 червня в рамках найбільшого з 24 лютого обміну полоненими Україна повернула 144 військових, з яких 95 – захисники «Азовсталі». У списку на обмін полоненими була лише одна жінка-військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus