USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бюджет Волині на 2014 провальний?

26 Грудня 2013 14:05
«Програма соціально-економічного розвитку області буде крапка в крапку, кома в кому, копійка в копійку виконана з бюджетом Волині в 2014 році»,- похвалився розробник програми Едуард Стоєв. Втім, чимало депутатів обласної ради з цим не погодилися.

Про це дебатували учасники круглого столу, який відбувся сьогодні, 26 грудня, у прес-клубі «Волинь-нова».

Спочатку, заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв сказав, що програма соціально-економічного розвитку повністю відповідає бюджету області на 2014 рік, а потім додав: «Звичайно, сповна неможливо виконати, але підсумовуючи цей рік, то за 11 місяців, темпи промисловості збільшилися на 102%. Інвестицій в область надійшло 2.6 мільйона доларів, звичайно, це менше ніж торік - 58 мільйонів доларів, але це 17 місце в державі».

Член постійної комісії обласної ради з питань бюджету, цінової політики та фінансів Олександр Свирида не погодився з втішними прогнозами покращення благополуччя волинян у наступному році: «Що чиновників питати, вони при владі, їй і служать, мусять говорити, що все добре. А ситуація така: як би підписали Угоду з ЄС, то були б інвестиції, а так - провал. Замість того, пішли в Росію, позичили гроші. Відповідно державний борг збільшиться, а проблеми не вирішаться. І взагалі, не треба виривати із загальної ситуації бюджет Волинської області, ми дотаційні і залежимо від ситуації в Україні. Зваживши на ситуацію в державі - жодного оптимізму немає».

Директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк запевнив, що бюджет 2014-ого буде виконаний, якщо не буде катаклізмів, адже мінімальна заробітна плата збільшиться до 1301 гривні, а це основний бюджетоутворювач – податок на дохід фізичних осіб.

Член постійної комісії обласної ради з питань бюджету, цінової політики та фінансів Іван Смітюх до такого оптимізму поставився скептично: «Немає грошей в державі, немає інвестицій. Нам треба орієнтуватися на експорт, ми мало експортуємо. Треба, щоб держава сприяла експорту, натомість, ми його зменшуємо. У нас немає передових технологій, як і в Росії немає. Я жив в Європі, хочу щоб і мої діти так жили в Україні. От, до прикладу, я маю бізнес, але шукаю фахівців із-за кордону, бо приходять з вишів наші студенти, теорія є, а практики немає, технології старі».

Думки експертів щодо виконання бюджету 2014-ого року розділилися. Втім, найдостовірнішим аналітиком стане час, про що свідчитимуть підсумки уже наступного року.

Нагадаємо, за січень-листопад 2013-ого обласний бюджет виконали на 91.9 відсотка, до плану недоотримали 19.8 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
експерт Показати IP 26 Грудня 2013 15:57
Свирида "спєц" по бюджету!:) Як у держави буде, так і у регіонах!!! А з таким головою ОДА, для нас ще за щастя, що може до Київа їздити і щось "вибивати"!!! Бондар з Романюком і 1%, того що Клімчук з грошима для області добився, не зробили!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus