USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конфіскат на Волині зникає у невідомому напрямку

20 Грудня 2013 19:00
Брендовий одяг, сумки, взуття, хутро шиншили – усе це останнім часом вилучають як контрабанду на Ягодинській митниці. Де і за скільки можна придбати цей конфіскат, досліджували журналісти «Відомості.інфо».

Начальник відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області Олександр Куляша пояснив увесь шлях конфіскату. Він зазначив, що, після складення протоколу про порушення митних правил, майно вилучається. Далі матеріали направляються до суду.

«Суд приймає чи не приймає рішення про конфіскацію майна в дохід держави. Після набрання чинності постанови суду на виконання у виконавчу службу направляється постанова про конфіскацію. Далі виноситься постанова про виконавче провадження, яка надсилається на митницю. Виконавець проводить акт опису майна, щоб нарахувати податки та збори. По тому дані митного нарахування передаються експерту, який має встановити вартість вилученого з врахуванням суми податків та зборів, потому він надає звіт про оцінку. Далі виконавча служба направляє його на погодження на митницю і згодом готує матеріали про передачу майна на реалізацію. Проводиться тендер серед визначених Міністерством юстиції торговельних організацій. Як визначиться переможець, державний виконавець проводить вилучення цього майна на зберігання цієї організації, яка по тому його продає. На спеціалізованому сайті мають бути розміщені оголошення про реалізацію того чи іншого майна. І лише за оголошеннями, опублікованими на цьому сайті, можна купити конфіскований товар», - розповідає держслужбовець.

18 березня 2013 року волинські митники затримали контрабанду взуття: 657 пар загальною вартістю 352,609 тисячі гривень, по 540 гривень за пару. Відповідне рішення Любомльського районного суду датоване 16 травня 2013 року. Утім, на сайті trade.informjust.ua такого лота не знайшли. Фахівці стверджують, що дивуватися не варто: надто довгий шлях має пройти той товар з митниці до реалізації.

Та на сайті взагалі незрозуміло, чи купують той товар. І опису товару немає. Здебільшого у відповідній графі стоїть фраза: «З майном можна ознайомитися кожного робочого дня за попередньою домовленістю з організаторами аукціону та виконавцями».

Олександр Куляша зазначив, що дуже часто майно не реалізується. Тоді проводиться його переоцінка. Її можна робити двічі. При цьому вартість товару може бути зменшена не більше як на 50%. Якщо й після цього покупець не знайдеться, то речі мають повне право безоплатно передавати державним установам та організаціям. А те, як останні потім розпоряджаються цим майном, проконтролювати практично неможливо.

За останні 10 місяців 2013 року, інформує Міндоходів, оперативні працівники Ягодинської митниці відкрили 1913 справ про порушення митних правил. Як наслідок, вилучили товарів і вантажів на суму 23,7 мільйона гривень. На розгляд судових інстанцій направили 951 справу. Згідно з результатами їх розгляду конфісковано в дохід держави товарів на понад 15 мільйонів гривень.

У виконавчій службі цифри скромніші: за три квартали 2013 року від реалізації конфіскованого майна у бюджет надійшло 2,749 мільйона гривень. Як бачимо, цифри різняться в рази. А це мільйони гривень, які губляться десь на шляху від митниці до аукціону реалізації конфіскату, пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Володимир Показати IP 20 Грудня 2013 20:06
Усім тим конфіскатом торгують цигани, їм також хочеться жити не лише торгівлею наркотою.
знаючий до Володимир Показати IP 20 Грудня 2013 22:14
Вова, - вперше чую, що сотруднік вказаного дерслужбовця К - гаферюга Віталік Любомльський за національністю циган. ЗІ хм, а К справді на рома похож, похож.....
Вас Показати IP 20 Грудня 2013 21:37
А цигарки Куда?
Здрасте Показати IP 20 Грудня 2013 21:55
На конфіскаті заробляють всі від митника, який конфісковує до прокурорів, СБУ, суддів і ниць з тим ніхто не зробить бо все рішається через схеми по підставних фірмах. Але нащо нам простим смертним ця кухня?
У-ух! Показати IP 21 Грудня 2013 11:12
Невже не вистачає з Европи"секонд хенду" ще й конфіскату треба....всі на Майдан там цей непотріб роздають тонами...
вася Показати IP 21 Грудня 2013 16:45
ну ну.
Абясняю Показати IP 22 Грудня 2013 22:53
Де одесько-хмельцике лайнищо, який в час ночі конфіскат. Непотріб не вартий ламаного гроша

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus