USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку та районі можуть посилити карантин через стрімкий ріст захворюваності на COVID-19

9 Квітня 2021 13:28
За останній тиждень у Луцьку, Луцькому районі та Нововолинську значно зріс рівень захворюваності на COVID-19. Показники завантаженості лікарень цих територіальних громад є досить високими, що загрожує додатковими карантинно-обмежувальними заходами у громаді.

Про це йшлося під час брифінгу з протидії поширення коронавірусної інфекції 9 квітня.

Як повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, станом на 9 квітня, у Волинській обласній інфекційній та клінічній лікарнях – понад 80% завантаженості. У лікарні Новолинська – 79%.

«У порівнянні з минулим тижнем зріс рівень захворюваності у Луцьку на 80 випадків. Якщо будемо йти такими темпами, доведеться скликати чергове засідання і вводити обмежувальні заходи у громаді», – наголосила спікерка.

З її слів, станом на 8 квітня на Волині на COVID-19 захворіло 448 людей, летальних випадків – 3.

Для порівняння, за весь час карантину на території області на коронавірусну інфекцію занедужало 50 тисяч 264 осіб.

Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні в медичних закладах області знаходиться 1087 пацієнтів, усього у медичних установах області розгорнули 2017 ліжок, із них з доступом до кисню – 1782 . На інтенсивній терапії перебуває 81 волинянин, 28 хворих – на ШВЛ.

Загалом, станом на 9 квітня на Волині налічується 6968 активних хворих на COVID-19.

«Медичні заклади не безмежні, тому необхідно думати про обмежувальні заходи», – підкреслила Тимощук.

Насамкінець, вона акцентувала, що з початку пандемії в Україні від коронавірусної інфекції померло 36 381 людина.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Народна прокуратура Показати IP 9 Квітня 2021 14:24
Якщо хворих продовжують звозити до обласного центру, то чому обмеження має зачепити лише місцеву громаду Луцька?
103 Показати IP 9 Квітня 2021 14:37
Давно пора, а то 80% населення Луцька зовсім страх погубили за період хвороби. Привикли, що їх ніхто не ставить на місце. Хоч у лоб стріляй одному другому. Необхідно трохи на місяць чи другий приструнити їх. Зараз, нехай трохи потеплішає на пасху, повиповзають по лісах, лісопосадках, скверах, полях та парках без засобів індивідуального захисту. Ось тоді після свят будемо вже по новому рахувати не по 8-10 чоловік померло, а 489 чи 513 захворіло за добу, а у десятеро більше.
Петро до 103 Показати IP 9 Квітня 2021 14:54
Сиди,з хати не вилазь,так і життя пройде Всьому міру треба мати і знати
Епіцентр коронавірус Показати IP 9 Квітня 2021 15:20
Найбільше скупчення людей в Епіцентрі та великих супермаркетах таких як Сільпо, АТБ, Нашкрай, Вопак, Пакко... Їх і треба закривати...тоді захворюваність на корону зменшиться у декілька разів
100 до Епіцентр коро Показати IP 9 Квітня 2021 16:15
Про продовольчі ринки забув, сигнальщик ти наш!!!
Микола Показати IP 9 Квітня 2021 17:10
Краще бомбу атомну кинути і закрити тему
Народна прокуратура Показати IP 9 Квітня 2021 17:33
До 103. Значить по райцентрах і селах ніхто по лісах,парках, городах, церквах, гостях не лазить, а всі слухняно тримають себе на карантині?
1 Показати IP 10 Квітня 2021 12:39
За дивною логікою влади вірусу covid-19 у Там-тамі, Сільпо, АТБ, Новій Лінії, Епіцентрі, (вправно працює маніпулятивне онлайн замовлення: люди підходять на вхід магазину, дають "накладу онлайн" і мережі спокійно подають промтовари) в той же час, як іншим - заборона. Це злочинна безвідповідальність чиновників і сприяння монополіям, що суперечить конституції України. Ст. 42 КУ. Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Види і межі монополії визначаються законом. Треба так само, чиновникам скасувати заробітну плату і ще й прийняти закон, щоб доплачували державі по 8000 тис. гр. в державний бюджет. Так само, як держава бере податки, з підприємців ( в той час, як вони не працюють) 8000 гр. допомоги для фопів в червоних зонах не працює. Реєстри податкової і пенсійного фонду дають збій. Люди масово не отримують цю допомогу з вини розробників ДІЇ. Тому потрібно не закривати ринки і ТЦ, і не витрачати бездумно 500 тис. гр. в день на блокпости з пожежниками для боротьби з Covid 19, а спрямувати кошти і зусилля для збільшення ліжкомісць, кисню, захист медиків, і т. д.
1 Показати IP 11 Квітня 2021 12:41
Якщо запровадять червону зону, то : на рахунок маршруток, якщо держава не дозволяє водіям брати пасажирів більше ніж кількість сидячих місць, то тоді з бюджету нехай забезпечать компенсацію власникам маршруток (наприклад 10000-15000 гр. на місяць кожному) бо витрати то є(машини зношуються, запчастини зношуються, шини на 1 машину коштують 16000 гр) і не можуть перевізники виносити з дому гроші, щоб возити лучан. Або має зрости ціна квитка. Бо люди звикли до халяви, щоб збитки ніс хтось, тільки не я...... Також владці хай закуплять за бюджетні кошти тролейбуси або маршрутки, щоб була можливість громадянам добиратися до роботи. Але мільйони гривень не хочеться витрачати..... простіше, щоб збитки перекласти на когось. Закриття ринків і ТЦ з промтоварами це дурня, адже вони знаходяться на свіжому повітрі, де вірогідність підхопили covid-19 значно менша ніж в закритих приміщеннях супермаркетів. Потік покупців на м. кв. промислових ринків в десятки разів, менший ніж супермаркетах. Це логічно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus