USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Директорів луцьких шкіл обиратимуть на конкурсній основі

29 Листопада 2017 16:09
Луцька міська рада затвердила порядок проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти.

Про це йшлося 29 листопада під час чергового засідання 34-ї сесії Луцької міської ради.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що у зв’язку із відсутністю затвердженого Міністерством освіти типового положення (наразі розробляється) керівник закладу загальної середньої освіти має обиратися на основі конкурсного відбору, проведеного відповідно до Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності, тому є потреба у прийнятті тимчасового положення про призначення керівників навчальних закладів міста Луцька.
З її слів, порядок проведення конкурсного відбору розроблявся на основі постанови Кабінету міністрів, а також прикінцевих законів про освіту.

До конкурсної комісії будуть входити працівники управління освіти, представники засновника навчального закладу, педагогічного колективу, громадського об’єднання батьків учнів, громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти.

Депутат Алла Надточій поцікавилася, на якій підставі до комісії включають працівників управління освіти.
Своєю чергою Зіновія Лещенко відповіла, що включення до комісії представників управління передбачає Закон України «Про місцеве самоврядування», також управління освіти відповідає за те, аби керівник навчального закладу був компетентним.

Опісля голосування за проект рішення за основу депутат Тарас Шляхтич запропонував внести зміни до положення, аби конкурсний склад комісії затверджувала сесія міської ради, а не міський голова.

Своєю чергою, депутат Євгеній Ткачук зауважив, що фракція «Самопомочі» не голосує за основу, проте вносить зміни. «Як ми можемо підтримувати ці зміни?» - запитав депутат. Тому депутати не підтримали пропозицію свого колеги Тараса Шляхтича.
Обранці громади підтримали проект рішення в цілому більшістю голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 29 Листопада 2017 16:58
Давно пора обирати директорів на конкурсній основі і тільки на один термін. Дорогу молодим педагогам.
Єва до Лучанин Показати IP 29 Листопада 2017 18:45
Хто на пенсіі уже не буде іти на конкурс?
ОСВІТа Показати IP 3 Грудня 2017 20:09
Чи створені в ЛУЦЬКУ громадські організації батьків, керівників закладів освіти на законній основі ( пройшла державна реєстрація і т.д.)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus