USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині хочуть сформувати приватну армію

15 Травня 2014 12:08
Депутати обласної ради звернулися до Кабінету міністрів, Верховної Ради України та мешканців області про те, що необхідно сформувати народне ополчення.

Звернення зачитав депутат обласної ради Василь Столяр під час другого пленарного засідання 25 сесії обласної ради сьогодні, 15 травня.

Депутати просять народних обранців якнайшвидше прийняти Закон України про народне ополчення. Адже на Волині є чимало військових у відставці, військовозобов’язаних, які ще не мобілізовані, або вже з огляду на вік не можуть бути мобілізовані, однак хочуть захищати свою державу. Василь Столяр зазначив, що пропонує й профінансувати створення такого народного ополчення.

Під час обговорення цього питання депутат облради Олександр Свирида зазначив, що в країні є вже Міністерство оборони, є Національна Гвардія. Але й там немає ладу, в лавах професіоналів. Адже днями українські десантники потрапили до засідки і там загинуло 8 бійців. Тож навіщо створювати непрофесійні підрозділи, коли професіоналів розстрілюють, запитав він.

Депутат Волинської облради Сергій Слабенко зауважив, що є чимало організацій в Україні, які вже стихійно утворилися і стають неконтрольовані. Тож цей законопроект зможе встановити контроль над такими стихійними загонами.

Натомість, його колега депутат Віктор Прокопчук зауважив, що створення подібного народного ополчення за приватний кошт – початок створення приватних армій.

Незважаючи на поділ думок, депутати звернення підтримали 42 голосами «за».

Текст звернення подаємо без змін:

У зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі Указом Президента України від 17.03.2014 року за № 303/2014 «Про часткову мобілізацію», який затверджено Верховною Радою України на підставі Закону України від 17.03.2014 року № 1126-VІІ, на території нашої держави оголошено про часткову мобілізацію.

Пунктом 5 зазначеного вище Указу Президента України передбачено призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Проте, цілий ряд громадян нашої держави, жителі нашого краю – військові у відставці, колишні військовослужбовці та військовозобов’язані різного віку, які мають великий досвід військової служби, досвід участі в бойових діях, не підпадають в перші черги мобілізаційного призову, але готові допомогти регулярній армії у захисті території нашої держави та її цілісності.

Враховуючи те, що на території нашої держави мають місце неприхована агресія, захоплення російською стороною території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, блокуються будівлі органів державної влади, органи військового управління, військові частини та установи Збройних Сил України, ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до: Верховної Ради Украни щодо прискорення розгляду та прийняття проекту Закону України (реєстраційний номер 4705) «Про Народне ополчення «Резервістська армія України».

Кабінету Міністрів України щодо забезпечення проходження щорічної регулярної військової підготови ополченцями на базі з’єднань, військових частин і підрозділів Збройних Сил України.

Жителів Волинської області з питанням щодо необхідності формування народного ополчення на Волині з числа добровольців, які готові допомогти Українській армії та правоохоронним органам у захисті правопорядку, а в разі військових дій – виступити дієвим військовим підрозділом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучанин Показати IP 15 Травня 2014 12:13
Ви трактуйте правильно: група самозахопленців теперішньої волинської "влади", хоче узаконити правий сектор та інші гітлерюгенти, шоб не отримати по голові після виборів!
Володимир Показати IP 15 Травня 2014 12:16
Приватна армія на Волині вже є -- її очолює Данильчук
Українець Показати IP 15 Травня 2014 12:28
Це не армія це криша , вірніше дашок, дірявенький але гузю і вітру і пирожику дупу прикриває тимчасово правда. Бігати і волати панду геть це одне, а воювати з обкуреними і проплаченими бандформуваннями це друге. Данильчуку з трибуни в присутності десятка його сотоваріщей легше воювати. Комфортніше
Дончанин до Українець Показати IP 15 Травня 2014 12:44
коментар було видалено
1221 Показати IP 15 Травня 2014 12:30
Вони башкаленка табуном побєждали, і не завоювали, а він знов голову піднімає.
Ольга Показати IP 15 Травня 2014 12:36
хай спершу ту армію яка є профінансуюють!!!!!!
Правдоруб Показати IP 15 Травня 2014 12:41
Мабуть всі розуміють навіщо армія Васі Столяру. Якщо Столяр хоче армію, то хай записується в лави Національної гвардії, і відразу на схід, захищати незалежнрість, а не створити армію, яка б ходила по вулиці і людей лякала
Правдоруб Показати IP 15 Травня 2014 12:41
коментар було видалено
до Володимира Показати IP 15 Травня 2014 12:55
А хто фінансує? Вони хочуть щоб це народне ополчення захищало іх маєтки від роздратованого народу? За 23 роки скільки зроло міліонерів та мільярдерів? Хто у владі у тих гаманці товстішають і дальше рвуться у президенти і губернатори!
Віктор до до Володимира Показати IP 15 Травня 2014 13:28
Нічого, скоро вибори - будеш "жити по-новому".
несвiдома Показати IP 15 Травня 2014 13:32
Облрада уже геть оКУiла) хоч би щось конструктивне вирiшили ,а то лише думають як грошi вiдмити та свод дупи прикрити
пан Показати IP 15 Травня 2014 14:14
ополчення - що канава на кордон1.
я Показати IP 15 Травня 2014 14:16
действующие бойцы просят. чтобы не присылали новичков-поубивают..., столяр пусть идет в нацгвардию и на восток!!!А вообще, все больше кажется, что идет сценарий-крым2.............
лпдмуа а простише и Показати IP 15 Травня 2014 14:36
Боже дай ім розуму -бо вони державні інститути вже скоро перетворять в майдануту -тупу-сліпу-озлоблену-голодну потвору
лучанин Показати IP 16 Травня 2014 11:48
Їб....ньки! Якщо кожний х... з стволом ходитиме, то хто ж працювати буде!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus