USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українцям доведеться більше платити за вживані авто зі США. Чому саме

2 Жовтня 2020 07:00
Популярний американський аукціон Copart змінив критерії визначення типів покупців та комісії.

У результаті багато українських компаній, які мали статус «брокер», потрапили до типу покупців «С», який передбачає великі комісії, пише Авто24.

Аби залишитись в «найдешевшій» категорії «А», треба бути неамериканською компанією-дилером, або якщо зареєстровані у США, то купувати більше 12 автомобілів на рік і використовувати лише «захищені» методи оплати.

Наприклад, якщо дилер типу «А» за автомобіль від 15 до 20 тисяч доларів платить комісію у розмірі 4% від ціни лоту, то дилер «С» – аж 7%. Якщо ж покупець заплатив за машину так званим «незахищеним методом», наприклад перевів гроші з кредитної картки, то така комісія становить цілих 12% від ціни машини. Для автомобіля вартістю 15 тисяч доларів різниця між комісіями «А» і «D» – 1 200 доларів, а загальний розмір комісії для категорії «С» сягає 1 050 доларів.

Багато українських компаній, які займаються купівлею авто зі США, потрапили в категорію «С», тож навіть ті автомобілі, які були куплені з суботи 26 вересня, мали збільшену комісію.

Таким чином, щоб не переплачувати комісію аукціону при купівлі на Copart, українцям потрібно заздалегідь дізнатись, до якого типу компаній належить ваш дилер, який купує авто. Адже від цього кінцева вартість автомобіля може змінитись на кілька сотень або навіть більше тисячі доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 2 Жовтня 2020 08:58
Бариги підуть своїм шляхом. Дилери типу "А" просто будуть заробляти більше собі, а для споживачів від дилерів всіх типів будуть однакові ціни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus