USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

17 березня: події, факти, дні народження

17 Березня 2018 00:00
17 березня день народження святкує депутат Волинської облради Олександр Омельчук. Колеги та рідні вітають його зі святом та бажають міцного здоров'я, уваги, турботи, любові, підтримки від близьких, сімейної злагоди та добробуту. Нехай кожна мрія здійсниться!

Також день народження святкує народна артистка України Антоніна Маренич, депутат Луцької міськради, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко, президент Федерації картингу Волинської області Сергій Ковальчук, теле- і радіоведучий Олексій Курбан.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров'я, добробуту, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій.
Антоніна Маренич
Антоніна Маренич
Андрій Авраменко
Андрій Авраменко
Сергій Ковальчук
Сергій Ковальчук
Олексій Курбан
Олексій Курбан
Іменини за православним календарем святкують Данило, Герасим, Олександр, Георгій, Василь, В’ячеслав, Яків, Павло та Уляна.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

В Ірландії сьогодні – День Незалежності. Це свято відзначають в День святого Патріка – покровителя всіх ірландців. Це свято переросло національні кордони. У різних містах світу - у Нью-Йорку, Буенос-Айресі, Мельбурні святкують День святого Патріка. Яскраві ходи, паради і гуляння людей, одягнених в зелене (національний колір Ірландії) помітні всюди, де проживають ірландці. В петлицю в цей день вдягають конюшину, символ успіху.

Наша хроніка:

Минулого року 17 березня у Луцьку розпочався кубок України серед чоловіків і жінок зі спортивного та бойового самбо.

У 2016 цього дня луцькі прикордонники затримали чоловіка з банкнотами царської Росії.

Два роки тому у цей день видання писало про волинянина, який став рекордсменом України і переможцем кубка Європи. Волинський легкоатлет Максим Богдан тріумфував на міжнародних змаганнях. Цього разу наш земляк здобув золоту медаль на молодіжному Кубку Європи з метальних видів спорту, що відбувся у Португалії.

А у 2011 році за «Гамлета» волинські театрали отримали дві медалі. Двох працівників Волинського муздрамтеатру удостоєно мистецької премії «Бронек».

Народилися:

Цього дня також народилися французький скульптор Франсуа Жирардон, український антрополог, археолог, етнограф Федір Вовк, українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка Марія Вольвач, український археолог, етнограф Вадим Щербаківський, український скульптор і лікар Опанас Шевчукевич, український громадський діяч, священик, президент Карпатської України Августин Волошин, український радянський письменник Юрій Дольд-Михайлик («І один у полі воїн», «Степовики», «У чорних лицарів»), екс-модель, яка була одружена з Джорджем Гаррісоном й Еріком Клептоном, Патті Бойд, американський актор кіно, продюсер і сценарист Курт Рассел, радянський політик і державний діяч, секретар ЦК КПРС Олег Бакланов.

Сталося:

1845англієць Стівен Перрі запатентував еластичний бинт.

Забезпечує надійну компресію протягом тривалого часу, не допускаючи відносного зміщення та скручування витків. Бинт фіксується за рахунок особливої структури тканини, завдяки чому у використані скоб та шпильок немає потреби. Може використовуватись як компресійний бинт при розтягненнях, для профілактики набряків, синовіїтів, гематозів, тромбозів в післяопераційному періоді, для фіксації пов’язок та пристроїв, а також для часткової іммобілізації.

1917у Києві з ініціативи Товариства українських поступовців утворено Українську центральну раду, яка після проведення Всеукраїнського національного конгресу перетворилася на парламент України.

Найважливішим законодавчим актом УЦР було схвалення конституції УНР 29 квітня 1918, яка стверджувала республіканську форму держави з парламентарно-демократичним режимом. Законодавча влада в УНР мала перевагу над виконавчою. Головним законодавчим органом стверджувались Всенародні Збори України, які обирали Голову Всенародних Зборів. Однак, того ж дня за підтримки німецьких військ відбувся переворот, який проголосив генерала Павла Скоропадського гетьманом Української Держави. Своєю грамотою гетьман Скоропадський розпустив УЦР і Малу Раду, а видані ними закони скасував. 1937в СРСР ухвалили закон, що позбавив селян свободи пересування.

Мешканцям сіл заборонили залишати колгоспи без згоди адміністрації і підписаної трудової угоди з майбутнім роботодавцем. Це ще більше повертало їх в стан «кріпаків». 2003Джордж Буш визнаний найгіршим президентом США.

Починаючи з переобрання, Буша все більше і більше критикували, навіть колишні союзники, Шпетили президента за його управління операцією в Іраку і за зловживання у відношенні до ув'язнених у в'язниці Абу-Граїб та таборі Гуантанамо, щодо таких внутрішньополітичних питань як заборона дослідження стовбурових клітин, дуже повільна допомога постраждалим від урагану «Катріна», нагляд за громадянами з боку Агентства національної безпеки, дефіцит бюджету, номінація Гаррет Мієрс і цілий ряду скандалів, наприклад звинувачення у корупції Джека Абрамова і можлива фальсифікація даних щодо наявності зброї масового знищення у Іраку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus