USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

25 серпня: події, факти, дні народження

25 Серпня 2012 00:01
День народження 25 серпня відзначають заступник начальника управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук, начальник відділу звернень громадян Луцької міськради Лариса Карпяк (на фото), літературознавець та громадсько-політичний діяч, член наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки Микола Жулинський.

«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, злагоди, достатку.

Хроніка «ВН»:

Торік у цей день ми писали про відомих людей, які прийшли на акцію «Українська вишиванка».

Два роки тому «ВН» писали про світлове шоу з 3D ефектами на площі біля Волинського національного університету.

Цього дня 2009 року начальник відділу екології Луцької міської ради Борис Сорока отримав орден від Віктора Ющенка.

Народилися:

Цього дня народилися московський князь Іван IV Васильович (Грозний), американський детектив, засновник першого у світі детективного агентства Алан Пінкертон, американський підприємець, засновник миловарної мануфактури Procter & Gamble Вільям Проктер, український письменник, сценарист, громадський діяч Павло Загребельний, радянський і російський кінорежисер та сценарист грузинського походження Георгій Данелія («Міміно», «Осінній марафон»), шотландський та американський актор театру і кіно Шон Коннері, українська драматург і акторка, перший міністр культури незалежної України Лариса Хоролець, німецька топ-модель, акторка Клаудія Шиффер.

Сталося:

1609 – Галілео Галілей продемонстрував Венеціанській раді дожів новий пристрій – телескоп.

1875 – англієць Меттью Уебб став першою людиною, яка перепливла Ла-Манш (із Дувра в Кале – за 21 годину 45 хвилин).

1989 - поет Кость Москалець написав у Львові текст і музику пісні «Вона» («Завтра прийде до кімнати...»). Згодом композиція стала суперхітом завдяки виконанню гуртом «Плач Єремії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus