USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

28 вересня: події, факти, дні народження

28 Вересня 2010 11:14
28 вересня день народження святкує директор луцького ПП «Медіа» Леонід Деркач.

«ВН» вітають його зі святом та зичать творчої наснаги, сил та життєвого успіху.

Іменинниками цього дня є Андрій, Вісаріон, Герасим, Григорій, Дмитро, Іван, Ігнат, Йосиф, Леонід, Людмила, Макар, Максим, Марія, Микита, Микола, Порфирій та Степан.

28 вересня 1618 року в Брюсселі було відкрито перший у світі ломбард. 1651 року Богдан Хмельницький уклав із поляками Білоцерківський мир, за яким зменшено козацький реєстр, територію та права гетьмана.

У 1939 році міністри закордонних справ СРСР Молотов і Німеччини Ріббентроп підписали секретний додатковий протокол «Про дружбу й кордон» до договору про ненапад між СРСР та Німеччиною.

У 1968 році пісня «Бітлз» «Hey Jude», присвячена Полом Маккартні синові Джона Леннона Джуліану, очолила американський хіт-парад і залишалася на першому місці впродовж дев'яти тижнів (на відео).

1973 - скасовано рішення ЦК КПУ про створення на острові Хортиця в Запоріжжі державного заповідника.

2001 року бразильський пілот Жерард Мосс приземлилився в Ріо-де-Жанейро, закінчивши перший у світі навколосвітній політ на моторному планері «Шиманго», який тривав 100 днів. А цього дня у 2001 році фінський парламент прийняв закон про дозвіл одностатевих шлюбів

28 вересня народилися визначний китайський мислитель, філософ Конфуцій, італійський художник Мікеланджело да Караваджо, французький письменник Проспер Меріме, французький хімік, який отримав фтор та винайшов електричну піч Анрі Муассан, радянський кінорежисер Олексій Каплер, радянська й українська балерина Ольга Лепешинська, англійський актор Пітер Фінч, український педагог, відомий новатор, член-кореспондент Академії педагогічних наук СРСР Василь Сухомлинський, італійський кіноактор Марчелло Мастроянні, український і радянський письменник, поет Дмитро Павличко, французькі кіноактриси Бріжит Бардо та Мілен Демонжо, радянський кінооператор Георгій Рерберг, радянський, український і російський актор театру й кіно Олександр Голобородько, український футболіст Володимир Трошкін, російський спортсмен і актор «Динаміт» Володимир Турчинський, американська кіноактриса Міра Сорвіно, фінський автогонщик Міка Хаккінен, російська спортсменка, телеведуча Марія Кисельова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus