USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

6-річній дівчинці з Волині, яка випадково випила мийний засіб, сформували штучний стравохід

30 Червня 2022 11:12
Дівчинці з Ковеля, яка ненароком випила мийний засіб ще чотири роки тому і отримала важкі опіки ШКТ, у лікарні Львова сформували штучний стравохід.

Про це повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Такі втручання дуже складні і для діток рідкість. Однак наших спеціалістів це не злякало. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду», – йдеться у повідомленні.

В лікарні зазначають, що зараз Олі шість років. Коли їй було два, вона ненароком випила мийний засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, по якій їжа вводилася просто у шлунок.

Окрім проблеми з харчуванням, Оля мала ще одну – слину вона ковтати не могла і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно.

Єдиним виходом була реконструктивна операція – заміна власного стравоходу кишковим трансплантатом.

«Наразі маленька пацієнтка уже вдома. Наступного понеділка дівчинка приїде на планове обстеження. Їй зроблять гастроскопію, яка покаже, чи зможе вона нарешті попрощатися із гастростомою. Про результати обстеження і те, як нині справи у Олі, ми обов’язково повідомимо», – додали у медзакладі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus