USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

63-літній лучанин став чемпіоном із пауерліфтингу

1 Травня 2010 10:21
Мешканець обласного центру Волині Василь Іванюта доводить, що бути спортивним і активним нині модно.

Для спорту, як і для кохання, вік не має значення, - доводить 63-річний лучанин Василь Іванюта, який цього року на чемпіонаті України з пауерліфтингу в Коломиї серед ветеранів став подвійним чемпіоном у жимі штанги лежачи та триборстві, - пише «Відомості».

Лучанин також встановив рекорд України: з власною вагою 73 кілограми вижав штангу 117,5 кілограма. Але на цьому зупинятися не збирається. На меті має покращити власний рекорд, а також потягатися з ветеранами пауерліфтингу на чемпіонаті Європи.

А з чого все починалося, Василь Георгійович розповів «Відомостям».

Виявилось, що чемпіон родом із Одеси, а до Луцька переїхав у 2004 році. Професійно спортом ніколи не займався, але захоплювався культуризмом. Потрапивши у нове місто, не відмовився від свого активно хобі — і тут знайшов спортзал, аби підтримувати форму. Спершу молоді хлопці дивувалися, що чоловік у такому поважному віці тягає залізо. Та, побачивши його старанність і наполегливість, взялися допомагати.

„Жим лежачи в мене непогано виходив. А от присідання зі штангою і станова тяга не ладилися. Мої наставники Олег і Роман глянули й кажуть: «Ой, дідусю, напевно, ми даремно тебе тренуємо. Треба вже показувати якийсь результат». І стали мене залучати до силового триборства”, - розповів чемпіон.

За деякий час уже брали участь у змаганнях міського й обласного масштабу. У 2008 році вперше вийшов на Кубок України за версією Всеукраїнської організації пауерліфтингу (ВОП). У своїй віковій категорії (від 60 до 70 років) Василь Георгійович зайняв перше місце.

Наступного року поїхали на чемпіонат України, що проходив в Острозі. Там у жимі лежачи теж був першим. Обрадувані такими досягненнями, вирішили замахнутися на триборство. Півроку готувалися і поїхали на відкритий чемпіонат Рівненської області. Іванюта виборов друге місце, можна сказати, серед молоді, бо там не було розрізнення за віком.

Та й у тренажерній залі штанга і гантелі не зважають на вік спортсмена. Тож доводиться займатися на рівні з молодими.

«Штанга не хворіє, вона як важить 100 кілограмів, так і залишиться. І ти її мусиш підняти. А до цього, звісно, треба багато тренуватися. Базова підготовка дуже важлива. Займаюся три рази в тиждень по півтори години. Коли Олег приходить на тренування і бачить, що я хоч трошки посміхаюся, тобто почуваюся вільно, то каже: «Так, дядя Вася, сьогодні йдемо вверх». І дає мені більші навантаження. Я хоч і впираюсь, але відкрутитися не вдається, тому, думаю, досягаємо хороших результатів», - каже спортсмен.

Найближча ціль — готуватися до наступного чемпіонату України. Наступного року Іванюта хоче встановити черговий рекорд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus