USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

69% українців обирають вітчизняного виробника, однак деякі товари досі купують на закордонних сайтах*

20 Червня 2023 15:53
Події останнього року змусили українців кардинально переглянути свою купівельну поведінку. Висока інфляція, закриття багатьох магазинів, порушення логістики, стрімке коливання курсу валют – аж ніяк не повний перелік проблем, з якими зіштовхнулися громадяни України.

Як наслідок, покупці активно почали переходити на онлайн-шопінг, раціональніше планувати свої покупки, більше економити. Близько 69% покупців сьогодні обирають товари вітчизняного виробника, однак попит на товари з іноземних інтернет-магазинів залишається стабільним.

Бренди досі мають значення

У 2022 році в 78% населення країни знизились доходи, а 37% – це частка людей, які не мають постійного працевлаштування та стабільного заробітку. Аналіз статистики активації бонус кодів з порталу Deshevshe демонструє, що українці все частіше обирають дешевші товари. При цьомубренди досі мають значення при виборі, однак лише 18% покупців можуть собі дозволити й надалі купувати люксові речі.

Плануючи покупку, саме на бренд досі орієнтується 54% покупців. Більшість обирають відомі марки, оскільки вже мають досвід таких покупок в минулому та залишились задоволені якістю придбаного товару. Тому українці досі замовляють одяг та взуття на офіційних сайтах різних світових брендів, активно застосовують iHerb промокод або ж купони на знижку Аліекспрес. Навіть гостра потреба економити не зупиняє їх перед купівлею товарів в улюблених магазинах. При цьому близько третини населення країни після повномасштабного вторгнення почали обирати товари, не орієнтуючись на бренди, оскільки ключовим критерієм вибору стала ціна.

Аналітики відмічають стрімке зростання попиту на товари українських брендів. На початку повномасштабної війни багато маркетплейсів будували свою маркетингову стратегію навколо твердження, що підтримка українського виробника допомагає економіці загалом. На сьогодні понад 69% українців свідомо обирають українські бренди, причому в найрізноманітніших категоріях товарів, а 56% з них роблять це з метою підтримки економіки держави. Якщо говорити про товари повсякденного вжитку, то 87% покупців обирають локальні бренди, а лише 18% – міжнародні.

76% покупців зараз виважено підходять до планування покупок, особливо великих. І лише 15% досі можуть дозволити собі спонтанні придбання. Спонтанні рішення зазвичай ухвалюють безпосередньо під час відвідування магазину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus