USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Pfizer в Україні: як транспортуватимуть та зберігатимуть примхливу вакцину

16 Квітня 2021 13:59
16 квітня в Україну доставили 117 тисяч доз COVID-вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty). Ми отримали її в рамках механізму COVAX і це лише перша партія.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає 24 канал.

Він розповів, що щеплення цим препаратом розпочнеться вже 18 квітня у Київській області. А з 19 квітня – по всій Україні.

Першою чергою нею вакцинуватимуть персонал і мешканців будинків для престарілих людей. Після цього – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Вакцини розвозитимуть частинами. При першому розвезенні в кожен регіон відправлять по 1 170 доз вакцини.Також розвезуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Віктор Ляшко заявив, що Україна забезпечує відповідний температурний режим. Перевезенням перших 117 тисяч доз вакцини від Pfizer займатиметься приватна логістична компанія ТОВ "Фармасофт". Її обрали за допомогою відкритого тендеру проєкту "Безпечні та доступні ліки" (SAFEMed, USAID).

Особливості транспортування та зберігання вакцини Pfizer в Україні

Шлях транспортування вакцини

1. На центральному складі у Києві вакцини зберігатимуться у морозильному обладнанні за температури від -60°C до -80°C, до регіональних складів.

2. Звідти логістична компанія щотижня (а за необхідності частіше) доставлятиме партії вакцини до регіональних складів у кількості й за графіком, визначеними МОЗ України.

3. На обласних складах заморожені вакцини зберігатимуться в термоконтейнерах із сухим льодом, які забезпечують підтримання температури -60°C.

4. З регіональних складів партії попередньо розмороженої вакцини забиратимуть працівники мобільних бригад. Вони складатимуть її у термосумки чи термоконтейнери з температурним режимом від +2°C до +8°C та виїжджатимуть у місця проведення щеплення.

5. Представник регіонального складу та представник мобільної бригади повинні пересвідчитись, що зафіксовано час та дату розмороження вакцини. Мобільна бригада повинна використати отриману партію вакцини впродовж 120 годин з моменту розмороження.

Терміни зберігання

Термін зберігання в термічно стійкій транспортній тарі (термоконтейнері), який забезпечує підтримання температури менше -60°C, – до 30 днів з моменту доставки. Але за умови регулярного поповнення термоконтейнера сухим льодом.

Терміни зберігання нерозведеної розмороженої вакцини:

- при температурі від -60 °C до -80 °C – до 6 місяців;

- при температурі від +2°C до +8°C – до 120 годин (5 діб);

- при температурі до +25°C – до 2 годин.

Термін зберігання вакцини після розведення при температурі від +2°C до +25°C – 6 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
3000 євро Показати IP 16 Квітня 2021 18:32
За дозу в Києві готові були платити раніше. Такса знизиться, але простим людям не дістанеться (хіба що на камери для відосіків кілька бабульок штрикнуть).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus