USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі підприємці вийшли на майдан. ФОТО

25 Листопада 2010 10:48
Отаннє оновлення - о 13.30.
Близько 10-ї години 25 листопада на Київському майдані розпочалася акція протесту підприємців Волині.
На початку заходу учасниками мітингу було заповнено приблизно півплощі. Однак надалі, за словами члена координаційної ради по Волинській області Асамблеї малого та середнього бізнесу Костянтина Байчука(на фото), їх має збільшитися до 5 тисяч.
На мітинг зійшлися підприємці із Завокзального, Північного та Центрального ринків, ринку «Пасаж», торгового центру «Ювант» міста Луцька, а також таксисти.
Протестуючі кажуть, що у такий спосіб вони вимагають від президента накласти вето на прийнятий депутатами Податковий кодекс, провести вибори до Верховної Ради не 2012-го, а 2011 року та відправити уряд Азарова у відставку.
Костянтин Байчук закликає підприємців, які прийшли на площу, зібрати групу підтримки, яка поїхала б до Хмельницького.
Там, за словами Байчука, хмельницький губернатор наказав міліції оточити мітингуючих підприємців. У результаті одного з учасників акції протесту у Хмельницьку затримали і, зі слів Костянтина Байчука, тримали в лікарні прикутого до ліжка.

Також Байчук розповів, що міський голова Бердянська Запорізької області підтримав підприємців, які мітингують у Києві, відправивши до столиці працівників міської ради.

Близько 11-ї години підтримати мітингуючих на Київському майдані прийшли пенсіонери і представники Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура.

Також після 12-ї до акції протесту долучилися представники служб таксі. Окрім таксі «Морячок», представники якої були від початку мітингу, на акцію прибули таксисти служби «15-85» та «Євротаксі».

Мітингуючі вимагають, аби до них вийшли голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович та луцький міський голова Микола Романюк.
Близько 20 хвилин мікрофон, з яким виступали перед учасниками акції, не працював. Мітингуючі гукали «Рупор!» Однак проблему вдалося розв'язати, і виступи продовжилися.
Один з виступаючих підняв питання про те, які санкції мають бути застосовані до тих підприємців, які не прийшли на майдан, а продовжують торгувати. Таких, сказав він, є багато.
Була висловлена думка, що з них потрібно зібрати гроші - від 200 гривень - на підтримку тих, хто перебуває на Майдані у столиці.
Також присутні пропонували адміністрації ринків не укладати з ними договорів про співпрацю на наступний рік.
У ході акції присутні підприємці обмінюються інформацією із мітингуючими в інших обласних центрах. Так, стало відомо, що у Харкові на майдан, де мала відбутися акція протесту, вивезли величезний кран - начебто мають щось будувати.
На майдані також розповіли, що автобуси з Одеси міліція не пускає у Київ під тим приводом, що треба провести технічну перевірку.
Продавець молочних продуктів із Завокзального ринку у своєму виступі розповіла, що, починаючи з вересня, значно зросла кількість різних перевірок - з боку податківців, служби у справах захисту споживачів, санепідемстанції.
"Свободівець" і підприємець Євген Мельник закликав протестантів прийти на Київський майдан ще й 30 листопада, коли відбуватиметься сесія Волинської обласної ради.
Він також повідомив, що на сесії Луцької міської ради, звідки він щойно приїхав, депутати мають розглянути питання про Податковий кодекс, яке у порядку денному сьоме.
Було вирішено створити ініціативну групу із десяти осіб, яка поїде до міськради, де в цей час відбувається засідання сесії.
Мітингуючі близько 13:30 вирішили розійтися, а зібратися у ще більшій кількості домовилися на 10-ту годину 30 листопада, коли запланована сесія облради.
Насамкінець акцію прибули підтримати підприємці із Ківерців.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
M Показати IP 25 Листопада 2010 10:50
Це вже радує. Нарешті акція протесту проти бредових рішень набирає масовість і на Волині.
АНТИяник Показати IP 25 Листопада 2010 11:01
Цікаво чи підприємець Башкаленко підтримає простих підприємців...
Альоша до АНТИяник Показати IP 25 Листопада 2010 12:10
який з нього підпреємець, якщо він заробив трохи більше 11 тисяч гривень за весь минулий рік! :)))))))))))) бідолашечка! :)))))))) читайте тут: http://www.volynnews.com/news/volyn/bashkalenko_zarobyv_udesyatero_menshe_karpyuka/
Ладомир Показати IP 25 Листопада 2010 11:02
Шрифт на банері що в столиці, що в інших містах , що Луцьку одинаковий :) (називається "impact") Цікавий момент. Хтось один їх штапмував. Навіть розмір банеру одинаковий. Сам рекламой займаюсь, відразу помітно. Замість банерів треба вила брати! Добре, зараз також підтнягнусь!
Олександр Показати IP 25 Листопада 2010 11:13
Радує вихід підприємців на майдани, дивись і нова революція не за горами. Але чи доб'ються вони свого, чи зверне влада нарешті увагу з висоти Олімпу на простих смертних. Залишається тільки сподіватись. Але ж і ціни в тих же підприємців шалені, накручують в декілька разів, особливо "круті" з Юванту, Варшавського!!!, Іміджу!!! та ін. І так по цілій Україні.
WS до Олександр Показати IP 25 Листопада 2010 11:39
Але ж і ціни в тих же підприємців шалені, накручують в декілька разів, особливо "круті" з Юванту, Варшавського!!!, Іміджу!!! та ін. І так по цілій Україні. Цілком підтримую
Стрийко до Олександр Показати IP 25 Листопада 2010 12:18
А як вам такий логічний ланцюжок: Новий податковий кодекс - зменшення кількості підприємців - послаблення конкуренції - збільшення монополізації ринку - монопольний зговір - підвищення цін?
СП "Валідол-Україна" Показати IP 25 Листопада 2010 11:17
А де Козюра? Де Гузь? чи вони тільки перед виборами з підприємцями.
Панк до СП "Валідол-Україна" Показати IP 25 Листопада 2010 12:55
мітинг не політичний.
Андрій Лучик до СП "Валідол-Україна" Показати IP 25 Листопада 2010 13:29
На сесії міської ради ;)
СП "Валідол-Україна" до Андрій Лучик Показати IP 25 Листопада 2010 14:04
Гузь депутат облради. А Козюра міг би знайти 30хвилин для того, щоб палко підтримати акцію. Не надо ля-ля політикани.
Tarantino до СП "Валідол-Україна" Показати IP 25 Листопада 2010 13:34
Ага, там важливіше - там посади ділять
я Показати IP 25 Листопада 2010 11:36
Що вибрали то і маємо.
sssr Показати IP 25 Листопада 2010 12:43
Тихо и спокойно )) культурный митинг!
cкептик Показати IP 25 Листопада 2010 13:46
Цікаво, де можна ознайомитися з вимогами, які висувають підприємці? Можливо і я вийшов би підтримати страйк. Бо, якщо просто - "ні податковому кодексу". То це, м'яко кажучи, несерйозно.
ВіталійН до cкептик Показати IP 26 Листопада 2010 23:05
http://mistovoli.org
CJ Показати IP 25 Листопада 2010 14:02
"Замість банерів треба вила брати!" О, так! Дієвіше!
w Показати IP 25 Листопада 2010 14:17
ВИмоги такі як і в Києві. Повне вето податкового кодексу, уряд який підготував такий кодекс у відставку, вибори до ВР на березень 2011 а не на кінець 2012.
Депутат Показати IP 25 Листопада 2010 19:12
Всі хочуть жити краще, як в Європі!!! А те що вся Європа платить податки і майже з усього, там вже давно такі кодекси прийняті.... Чому підприємці, які на єдиному, біжать мітингувати, особливо з ЮВАНТА і інших торгових центрів, вониж платять 200 грн єдиного податку, а дехто і умудряється бути на фіксованому, а накрутка в них на товар від 200% і вище, як людина яка живе на 800 грн в місяць може собі там щось купити, чи вона не хоче гарно вдіватись, якби ціни були такі як мають бути, а то вже позажирались, малому зонтик привезли з хмельницька куми там купили навіть не на оптовому, хоча і на оптовому одну річ продадуть як не по опту, ціна його там 70 грн, в ЮВАНТІ 189 грн, це річ яка коштує при закупці до ста грн, накрутка більше ніж 100%, а те що коштує більше, взуття наприклад від 700 грн і вище.... а коли сезон проходить чи модель старіє, на розпродажі по 350 грн і вони всерівно ще заробляють, це нормально???????????І ще повторюсь при цьому платять 200 грн в місяць. Чому людина яка має бар, ресторан чи не має можливості працювати за готівку і без ПДВ, платять податки по повній плюс ще різні служби, і всі їх дибають різними перевірками, а єдинщики я не кажу що всі роблять таку накрутку, це тільки торгові центри платять 200 грн ніяких проблем а заробітки набагато більші.... Вони скажуть що дорога оренда чи місце там, а їх хтось силою туди заганяв?????????Треба тверезо оцінювати ситуацію!!!Нам ще далеко до ЄВРОПИ, всі хочуть жити як там , а платити за це життя не хочуть, бо привикли до халяви!!!!А тими майданами, ніхто нічого не доб"ється, і КРИЧАТИ ЩО НАС МІЛЬЙОНИ, А ЇХ СОТНІ!!! ВЖЕ В КРИЧАЛИ І ЩО НАКРИЧАЛИ, СТАТИСТИКА ПО ВСЬОМУ СВІТІ ЩЕ НІ ОДНА РЕВОЛЮЦІЯ НІ ДО ЧОГО ХОРОШОГО НЕ ПРИВЕЛА... ЮЛЬКА кричала у Франції народ проти підвищення пенсійного віку, і що там вийшло скалічені люди, спалення машини, розбиті і пограбовані магазини - це що нормально??????НАРОД СХАМЕНІТЬСЯ І НЕ БУДЬТЕ ДУРНЯМИ, НА ВАС ТІЛЬКИ ПІАРЯТЬСЯ, ДЕ ТІ ДЕПУТАТИ БУЛИ РАНІШЕ ЩО ЗАРАЗ НА МАЙДАНІ ПОВІДКРИВАЛИ ГРОМАДСЬКІ ПРИЙМАЛЬНІ???? Дорослі люди а ведете себе як СТАДО....
k1 до Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 07:57
ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ депутата! ПІЛЬГИ НЕОБХІДНО ДАВАТИ ТИМ, ХТО ВИРОБЛЯЄ ЯКУСЬ ПРОДУКЦІЮ, СВОЮ, А НЕ ПОЇХАВ В ТУРЦІЮ КУПИВ ТАМ РІЧ І ТУТ ПРОДАЄ В ТРИ-ДОРОГО.
Helge до Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 10:17
Гр. "депутат" - не просите больше модератора стирать мои комментарии под вашим бредом. Лучше сварганьте депутатский запрос в налоговую с просьбой разобраться почему за ларек в "юванте" предприниматели платят аренду до 10000 грн/мес, а его собственник, который кстати, по "майданам" не ходит))) - платит налог на прибыль с гулькин нос)))))))))
33квартал Показати IP 25 Листопада 2010 20:06
Я згоден з депутатом,завжди будуть не задоволені..люди..Щоб покращити економіку,без сурових мір не обійтись!!
для депутата Показати IP 25 Листопада 2010 20:18
http://mistovoli.org/wp-content/uploads/2010/11/Tax-Code_Legal-Alert-10.doc я б з депутатського крісла теж кричав що все добре. але в розвинених країнах депутати на час каденції живуть в гуртожитках, а на роботу їздять на велосипеді. Якщо ЗП (вірніше ДОХІД) керівників буде така як середня ЗП по україні, я платитиму все що належить, ще й за іншими дивитимусь
Варшавка Показати IP 25 Листопада 2010 22:49
Уважаемая депутат!Во-первых, как раз из юванта людей было мало, в основном много было тех ,кто торгует на самом базаре, где кстати и зонтик можно купить такой как в юванте, но дешевле! Но вы, знаю, что в юванте дороже, все равно идете туда, как же , сказать потом , что ходите в ювант!Во-вторых, налоги должны платить все, только почему-то хотят выехать на мелких, в-третьих, давайте не будем про бары и рестораны с их двойной бугалтерией, не надо ля-ля!А насчет стада- как раз оно сидит по домам на 800 грн.... Никого не хотела обидеть....
Я Показати IP 26 Листопада 2010 01:30
Депутат, а е пробовали купить такой же зонтик не в юванте с понтами, а на рядах? Тот же самый, но дешевле....
Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 09:06
Для "Я"- спочатку уважно прочитай що в мене написано, зрозумій хід думок а тоді коментуй, невміння розуміти- це ще одна проблема нашого суспільства, люди читають те що бачать а суть не розуміють....
VSC до Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 10:16
Ход ваших мыслей вполне понятен. Про наценки, мизерные налоги итд. Для начала попробуйте сами взять в аренду место (в Юванте, на Варшавке, на Старом или в ЦУМе), набрать товара, накрутить 1000 проц и стать миллионером. Флаг вам в руки. Попробуйте то, о чем пишите, но ничего не знаете. А теперь, попытайтесь понять ход моих мыслей. В стране, где любой чиновник ездит если не на Лексусе, то на Мерсе, где презик летает на самом дорогом, в своем классе, вертолете, где нет ни правосудия, ни правоохранительных органов, где народ пытается выжить своими силами, власть решила нагрузить средний и мелкий бизнес, но облегчить жизнь олигархическому капиталу. Это по вашему справедливо? Да, еще и предоставить фискальным органам неограниченные полномочия, без всякой ответственности. Завтра любого предпринимателя можно превратить в вечного должника, и должен он будет бюджету. И про 200 грн налога, вы слабо в теме. Никто не стоит лично за прилавком, все нанимают рабочую силу. А за нее надо платить пенсионный, безработицу, соцстрах итд, бухгалтера поправят, если я чего забыл. Если вы и депутат, то жаль мне ваших избирателей.
Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 11:26
Для VSC -- шановний мої батьки мають точки на варшавці, я сам в свій час був підприємцем цим зараз займається дружина, в мене є наймана робоча сила, і не треба мені розказувати, як там всім тяжко, тяжко тільки тим хто рахує чужі гроші, треба самому старатися заробити а не плакати, що все не так..... а для цього можливосте багато я свій бізнес починав з малого я навіть місця торгового не мав, а товар возив по фірмах в пакеті, сам прозвонив в свій час по золотих сторінках України всі підприємства які використовували цю продукцію... А якщо сидіти і казати що бізнес з нуля і до міліона не розкрутиш , то такє ви маєте бажання і вміння цим займатись...
Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 11:29
А на рахунок торгових центрів я вже казав якщо там така велика оренда, і ніякі заробітки якщо там бідують то нехай ідуть на ряди на ВАРШАВКУ, їх там що хтось силою тримає, чи може вони в МІНУС працюють....НЕСМІШІТЬ І НЕРОЗКАЗУЙТЕ БАЙКИ!!!!
VSC до Депутат Показати IP 26 Листопада 2010 11:49
Я не рассказывал, как тяжело в Юванте. Комментировал вот эту мысль: "А те що вся Європа платить податки і майже з усього, там вже давно такі кодекси прийняті." У нас надо начинать с олигархов, и оставить в покое мелкий и средний еще лет на 10. Пока страна в глубочайшем кризисе. Тогда эти 5-6 млн. человек смогут жить и не просить ничего у власти.
я Показати IP 26 Листопада 2010 16:49
Для депутата-как видно , это вы невнимательно читаете и понимаете по-своему, даже не относительно меня. и вообще, я вам не тыкала, жалею ваших избирателей..
Любoмльчанин Показати IP 26 Листопада 2010 20:45
Вітаю лучан-підприємців - мoлoдці! Ми, підприємці Любoмля, сьoгoдні, "змусили" депутатів міськoї ради, прийняти звернення дo Янукoвича та депутатів прo ветування та перегляд закoну прo пoдаткoвий кoдекс
ВіталійН Показати IP 26 Листопада 2010 23:20
Дозвольте Вклинитись у розмову. За ДЕПУТАТА народ проголосував один раз ,може навіть хтось свідомо. За нас , це за тих хто ставить шалені націнки ,дере втридорого і по всякому дурить народ, а сам піднімає бабло ;так от за нас народ голосує кожного дня своїм гаманцем.Це звичайні закони ринку вже давно відкриті "Отцами основателями".Якби ми не були потрібні нроду ,такими якими ми є - ми би давно збанкротували , ніхто би на "свої кровні" не віддавав.І в наймані продавці за ту мізерну зарплату ,що ми платимо , ніхто би непішов.
ВіталійН Показати IP 26 Листопада 2010 23:22
ДО РЕЧІ: Із коментарів на http://mistovoli.org «Власти говорят что предприниматели-негодяи налоги недоплачивают, а стране бабло нужно. А предприниматели ли не доплачивают? 1. продажная таможня пропускает контрбанду и вся верхушка сидит на проценте 2. все проверяющие гос органы доят с бизнеса деньги, которые должны идти на налоги 3. крупный бизнес открывает свои компании не в Украине, а на Кипре. И платят налоги не Украине, а Кипру. А потом возвращают их в Украину через частные счета в банке. 4. знающие “бизнесмены” платят роялити за границу, выводя деньги из Украины без налогов. 5. власти проводят гос закупки за откаты по завышенным ценам. например, покупают для укр. солдатов яйца по 14грн. 6. бюрократы возвращают ндс за откаты. а верхушка имеет процент. и т.д. Да стране есть полно чем бюджет наполнить!! Для этого нужно перестать воровать! Но власть не делает этого, потому что её структура воровская!!!» До речі : зарплата пана Азарова 100 тис грн плюс пенсія 40тис грн.(ЦЕ В МІСЯЦЬ!) Інші «Слуги народу» отримують з наших кишень відповідно. Найвищі пенсії отримують депутати , урядовці, судді ,міліція і т.д. одним словом ВЛАДА Тобто ті люди ,які довели країну до сьогоднішнього стану. Як думаєте , чи по заслугам ми їм платимо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus