USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Алкозалежності сприяє звичайний струс мозку, – Людмила Пащук

3 Жовтня 2008 13:49
За словами завідувачки наркологічного відділення №1 Волинського обласного наркологічного диспансеру Людмили Пащук, сприяти формуванню алкогольної залежності можуть не тільки соціальні, спадкові фактори, а й перенесені раніше менінгоінфекції та струси мозку. Про це вона розповіла під час прес-конференції на тему «Наркоманія, підлітковий алкоголізм, отруєння грибами», – повідомляє 3 жовтня репортер «Волинських Новин».
 
Як каже медик, причини виникнення алкозалежності серед населення різні. Зокрема, це поширення слабоалкогольних напоїв, які, як зауважила пані Пащук, «швидко всмоктуються у кров та непомітно призводять до залежності». Також хворобі сприяють соціальні фактори, як, наприклад, бездоглядність із боку батьків. Не останню роль відіграє і спадковий фактор. За даними Людмили Пащук, «хлопчики частіше успадковують алкозалежність від мами, а дівчатка – від тата».
 
Сприяє поширенню хвороби й нестабільний психічний стан, – зауважила медик. Також – перенесені черепно-мозкові травми, менінгіти. За словами пані Пащук, звичайний струс спричиняє чутливість мозку, що у подальшому сприяє кращому сприйняттю алкоголю організмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2008 15:57
Між іншим, встановлено, що першу чарку спиртного напою дитина випиває з ініціативи власних батьків чи родичів, вдома, за святковим столом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus