USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ансамблю «Колос» просять підвищити фінансування з бюджету Волині

31 Січня 2017 11:28
Для ансамблю з Луцького району, який презентує Волинь на світовій культурній арені, просять збільшити фінансування з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 31 січня.

Члени комісії розглянули проект змін до регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016- 2020 роки. Як пояснив начальник управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук, йдеться про фінансову підтримку заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос». Враховане підвищення рівня зарплати, участь у гастролях, у тому числі закордоном, обслуговування автобуса.

Член комісії Анатолій Грицюк зауважив, що ансамбль свого часу прийняли в обласну комунальну власність через безгрошів’я, що панувало в Луцькому районі. З його слів, враховуючи. Що ансамбль працює у Торчині, варто аби він знову став надбанням Луцького району.

На це член комісії Валерій Діброва зауважив, що «Колос» представляє не лише район, а й загалом Волинь та Україну на світовій культурній арені.

Отже, депутати рекомендували підтримати зміни до програми, що передбачають збільшення фінансування ансамблю на 116 тисяч гривень у 2017 році та на 270 тисяч – у 2018 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Січня 2017 13:29
Світова арена? Маячня...
234 Показати IP 31 Січня 2017 18:01
колосу грошей давати не потрібно, в ансамблі немає жодного представника з точина з молодих, все навпаки саме через колос в торчині не розвивається самодіяльність, все на старому репертуарі, з молодих ніхто не танцює та не співає. фактично у нас немає будинку культури все забрав колос, а саша просто середній завклубом, який отримує ордени ні за що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus