USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Археологи знайшли споруду, схожу до королівської вежі. Фото

21 Червня 2010 09:11
У Володимирі-Волинському археологи знайшли, ймовірно, вежу польського короля Казимира.

Про це інформує пес-служба ДП «Волинські старожитності».

Археологічна група на чолі з кандидатом історичних наук Сергієм Панишком досліджують в древньому Володимирі одразу два місця. Вивчають фундамент невідомої споруди XIV–XV століття на вулиці Драгоманова, ймовірно, синагогу, яку розкопали ще торік.

Нині вже проведено всі підготовчі роботи для реконструкції монументальної споруди. Спільно з відомим дослідником давньоруської архітектури Юрієм Лукомським зі Львова знято плани фундаменту й розпочато розбирання споруди.

Заодно, археологи розкопують городище, де в стародавні часи був дитинець давньоруського Володимира. Знайдено людські останки польських громадян, яких розстріляли енкаведисти.

У глибших шарах виявлено з десяток давньоруських стріл, князівські булли, пізньосередньовічні монети, амфори та горщики.

Найголовніше, що волинські археологи натрапили на фундамент замкової вежі часів короля Казимира. Щоправда, жодних відомостей про цю знахідку археологи не оприлюднили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus