USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Асканія-Нова - у півфіналі всесвітнього конкурсу «Сім нових чудес природи»

12 Липня 2009 13:00
Біосферний заповідник «Асканія-Нова», який представляє Україну на всесвітньому конкурсі «Сім нових чудес природи», вийшов до півфіналу конкурсу.Про це повідомляється офіційному сайті акції «Сім нових чудес природи», – 11 липня інформують «Волинські Новини».
Як пише УНІАН, другий етап конкурсу тривав з 1 січня по 8 липня 2009 року. Понад 250 номінантів були розподілені на 7 груп. «Асканія-Нова» змагалась у другій за чисельністю (57 учасників) групі Е – «Національні парки, природні заповідники, ліси». В підсумку вона увійшла до 11 переможців, які набрали найбільше голосів інтернет-аудиторії у групі. Таким чином, інтернет-голосуванням названо 77 номінантів, які змагатимуться на наступному етапі конкурсу.
Цей етап триватиме до 21 липня цього року – цього дня експертна комісія, яку очолює колишній Генеральний директор ЮНЕСКО Федеріко Майор, назве 28 фіналістів конкурсу. Після цього на сайті акції поновиться голосування, за підсумками якого у 2011 році будуть названі «Сім нових чудес природи» у світі. За оцінками Оргкомітету, в голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів людей. Організатором конкурсу виступає швейцарська неприбуткова організація «Корпорація нового відкритого світу» (New Open World Corporation, NOWC).
Довідково:
Цілинний степ «Асканія-Нова» – єдина в Європі ділянка степу, якого ніколи не торкався плуг. Біосферний заповідник займає територію приблизно 11 тисяч гектарів, що є ареалом для кількох сотень видів рослин, тварин і птахів. Минулого року «Асканія-Нова» стала одним із переможців загальнонаціональної акції «7 природних чудес України», здобувши найбільшу підтримку експертів та посівши перше місце за загальною кількістю набраних балів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus