USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Австрійський тріумф «Металіста». ВІДЕО

17 Лютого 2012 09:33
Харківський «Металіст» практично забезпечив собі місце у наступному раунді Ліги Європи, розгромивши на виїзді австрійський «Зальцбург» 4:0. Тепер матч у Харкові став простою формальністю.

Про це повідомляє Чемпіон.

«Металіст» вніс нову сторінку в історію українського футболу. Харків'яни вперше стали єдиним представником України навесні у єврокубках. І такий успіх дорогого коштує, адже у нинішньому розіграші «жовто-сині» можуть поставити собі великий плюс, бо «Динамо» та «Шахтар», які завжди були на перших ролях, вибули. Тобто «Металіст» став на сходинку вище за грандів українського футболу. Принаймні, навесні цього року.

Хоча всі розуміють, що ставку все ж у Харкові роблять на чемпіонат. Клуб переслідує ті ж «Динамо» та «Шахтар» у боротьбі за місце у Лізі Чемпіонів. А там зовсім інші гроші, ніж у Лізі Європи. Проте і програвати у другому за значимістю євротурнірі Мирон Маркевич аж ніяк не збирався. Очки у клубний рейтинг тут дають такі ж, як і в ЛЧ.

Керманич «Металіста» перед протистоянням визнавав, що у його команди є певні проблеми, а також зазначав, що гра буде важкою. Та сумніватися у цьому не доводилося, бо всім відомо, як важко українські клуби входять у євробаталії навесні. Достатньо просто пригадати минулий рік, коли «металісти» всуху були биті леверкузенським «Байєром». Тому не дивно, що Маркевич називав нічию у Зальцбургу цілком нормальним результатом. Хто ж міг знати, що вийде все настільки легко.

Сама гра розпочалася для гостей звітної зустрічі просто фантастично. Гол можна сміливо записати у пасив двох да Сілв «биків». Перший (Мендес) віддав назад на другого (Дугласа), а той невдало відпасував ще назад - на воротаря. У підсумку м'яч перехопив Тайсон, обіграв Вальке, витримав паузу та відкрив рахунок. Йшла 20-а секунда поєдинку!

«Зальцбург» кинувся відіграватися. Янтшер відповів з хорошої відстані зі штрафного - м'яч опустився на сітку. Потім був неоднозначний момент у штрафному майданчику «Металіста», коли Едмар завадив пробити Леонардо, зачепивши таки ногу останнього. Арбітр, на щастя українського клубу, нічого кримінального тут не побачив.

Загалом, «жовто-сині» тримали господарів далеко від власних воріт. При цьому контратаки підопічних Маркевича виглядали набагато небезпечнішими. Особливо відзначався Тайсон, швидкість якого приголомшувала австрійських захисників. Не міг не побачити цього і тренер Рікардо Моніз, який у середині тайму змінив Дугласа на нападника Майєрхофера, показавши таким чином, що найкращий захист - атака.

Перехід на гру у три захисники на виправдався. І на 37-ій хвилині у технічній зоні завжди спокійний Мирон Богданович стрибав, неначе маленький. Це Тайсон віддав на Фініньо, той увійшов у штрафну, витримав паузу та записав у свій актив результативний пас на Крістальдо. А вже за чотири хвилини Зальцбург був повністю шокований. Цього разу безпосередньо сам Тайсон асистував Крістальдо, який, не без допомоги помилки воротаря, оформив дубль.

Другий тайм австрійці почали активно. Однак це ніяким чином не завадило харків'янам грати у свій футбол. З тією лише відмінністю, що не так часто вони бігли у контратаки. Тому за півтайму можна пригадати тільки підключення Гуйє під час кутового, удар головою котрого зумів відбити голкіпер. У відповідь пригадуються удари Ціоммера. Один - повз ворота, інший - у Горяїнова.

Завершальні півгодини пройшли занадто спокійно. Можна відзначити дебют у футболці «Металіста» Марлоса, якого особливо видно не було, вихід Девіча та звичні для нього останнім часом 10-20 хвилин під завершення. А також грубу гру гравців господарів, які протягом п'яти хвилин заробили три попередження. Шансів відігратися у них не було.

Натомість гості вже у компенсований час довели рахунок до непристойного. Харків'яни виграли підбір після кутового, Марлос отримав м'яч у центрі поля та перепасував на вільного Девіча. Марко не підвів. Фінальний свисток констатував впевнену та комфортну перемогу «Металіста». І тепер матч-відповідь перетворюється майже у формальність.

Окремо хочеться знову кілька слів написати про склад, який виставив Маркевич. У старті вийшло лише двоє українців. Та і то, Едмар натуралізований. Отже, виходить, що на полі з етнічних українців був тільки воротар Горяїнов. У Лізі Європи таке можна, але ж є і чемпіонат, де присутній ліміт на легіонерів.
Тому дивним виглядає той момент, що зовсім нещодавно в оренду «Волині» був відданий Романчук. Водночас можна сказати впевнено: якби у Прем'єр-лізі не було б ліміту, то цей «Металіст» виглядав би надзвичайно потужно.
«Зальцбург» (Австрія) – «Металіст» (Харків, Україна) 0:4 (0:3)
Голи: 0:1 - Тайсон (1), 0:2 - Крістальдо (37), 0:3 - Крістальдо (41), 0:4 - Девіч (90+1)
«Зальцбург»: Вальке, Дуглас (Майєрхофер, 26), Гінтереггер, Мендес (Пасанен, 46), Гонсало Сарате (Ліндгрен, 63), Янтшер, Швенто, Ціоммер, Хьєрльондер, Соріано, Леонардо
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Торсільєрі, Фініньо, Папа Гуйє, Едмар, Хав'єр (Торрес, 87), Соса, Бланко, Крістальдо (Марлос, 66), Тайсон (Девіч, 75)
Попередження: Хав'єр (22), Фініньо (27), Крістальдо (28), Майєрхофер (37), Гінтереггер (69), Хьєрльондер (83), Ціоммер (85), Ліндгрен (87)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
йован Показати IP 17 Лютого 2012 09:39
Хоча б для сміху одного украінця випустив би
!!!! до йован Показати IP 17 Лютого 2012 19:38
А Горяїнов хто???? Китаєць???? Перед тим як говорити, тре сам матч подивитись!!!!! + а якби на полі були б одні українці, які є в Металісті, ти думаєш вони б виграли цей матч?!?!!?! я думаю, що ні!!!!! один з товариських матчів: Металлист - Тыргу-Муреш 0:2 Голы: 67, 72 Металлист: Денчук, Романчук, Березовчук, Обрадович, Бордиян, Торрес (Радченко 67), Шелаев, Валяев, Радченко (Андриевский 46), Воробей, Девич як бачимо, українців досить багато, а результат?!?!!? Звичайно, це є проблема, що наші гравці мало виступають, але це означає, що вони не можуть чомусь конкурувати проти легіонерів.....!!!!!!!
@VETAL@ Показати IP 17 Лютого 2012 10:22
А для мене не грає ролі українці в клубі чи навіть китайці. головне що металіст виграв))
йован Показати IP 17 Лютого 2012 11:28
ти певно й сам забув хто ти є на цій землі, твоій землі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus