USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Авто для осіб з інвалідністю на Волині можуть забезпечити лише за рахунок гуманітарної допомоги

24 Травня 2021 15:31
Попри те, що українське законодавство передбачає забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом за кошти держави, більше шести років з держбюджету на це не виділялося ні копійки.

Про це йдеться у проєкті рішення обласної ради «Про звернення Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо необхідності забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями», яке розглянули депутати під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та соцзахисту.

Зокрема, вказують автори документу, стаття 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» передбачає забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом за кошти держави. Натомість, протягом 2014-2020 років для осіб з інвалідністю за рахунок коштів державного бюджету не було виділено жодного автомобіля.

«У Волинській області станом на 12.05.2021 р. на обліку для забезпечення автомобілями перебуває 2 193 особи з інвалідністю різних груп та категорій. Забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом на Волині здійснювалося лише за рахунок гуманітарної допомоги з-за кордону.

У зв’язку з тим, що наразі це питання залишається невирішеним, звертаємось до Уряду України розглянути можливість виділення коштів на виконання програми державного бюджету КПКВ 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів» за напрямком «Забезпечення інвалідів та інвалідів-чорнобильців автомобілями», які закуповуються Міністерством соціальної політики України та розподіляються по регіонах, або розробити механізм грошової компенсації», – йдеться у тексті звернення.

На думку депутатів, це зменшить соціальну напругу, оскільки чимало громадян обурюються поділом осіб з інвалідністю на тих, хто отримав такі автомобілі і тих, хто досі їх чекає і перебуває на обліку.

Члени комісії вирішили рекомендувати ухвалити проєкт рішення під час засідання сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus