USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Автономник» на Волині виграв у «Теплокомуненерго» всі суди

8 Липня 2014 08:57
Мешканець селища Жовтневого Богдан Нічай, який установив у своїй квартирі "автономку", після чергового підняття тарифів відмовився платити за тепловіддачу від транзитних стояків. Така позиція коштувала чоловікові купу нервів, зусиль та грошей: монополіст "Нововолинськтеплокомуненерго" звернувся до суду.

Богдан Омелянович обстояв свою думку аж у Вищому спеціалізованому суді України: остаточне рішення дозволяє не платити. На диво, квитанції від "Теплокомуненерго" "автономник" отримує й досі, - інформує Нововолинський інформаційний портал.

Юрист КП «Нововолинськтеплокомонуенерго» Лариса Бондар пояснила, що плата за тепло від стояків нараховується не просто так. Тепловіддачу стояків розраховує проектна установа, і споживач, який встановив автономне опалення, при оформленні документів самостійно подає до «Теплокомуненерго» проект на визначення втрат теплової енергії.

28 листопада 2013 року в квартирі Богдана Нічая комісія за допомогою тепловізора зафіксувала, що температура транзитного трубопроводу становить + 51,1 С, а на поверхні теплоізольованого трубопроводу + 38.1 С, таким чином, споживач отримує теплову енергію за рахунок транзитних труб. Акт про ці заміри власник квартири підписав.

"Не робити таких нарахувань нам забороняє законодавство, за розрахунками постійно слідкують контрольні органи. Щоправда, з нових «автономників» плата стягується лише за опалення місць загального користування, проте закон, як відомо, зворотної дії не має", - говорить посадовець.

"Нові автономники" не платять за тепло транзитних стояків: закон не зобов"язує.
Цікава статистика: в минулому році на розгляд суду "Теплокомуненерго" подало 22 справи про стягнення боргу за тепловіддачу стояків. Всі справи були задоволені в наказовому провадженні, а 3 з них оскаржені й повторно подані в порядку позовного провадження. Із трьох відповідачів переміг монополіста лише Богдан Нічай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus