USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Багатотисячні мітинги у Сербії: люди вимагають відставки президента

16 Грудня 2018 13:52
У Белграді пройшли масові демонстрації проти президента Александара Вучича і його уряду. У суботу, 15 грудня, на вулиці вийшли тисячі сербів, повідомляє AP.

Незважаючи на сильний снігу та холодну погоду, тисячі людей зібралися на протестну ходу, щоб висловити невдоволення правлінням президента Александара Вучича та його уряду.

Так, натовп мітингарів пройшов ходою центром Белграда. Деякі учасники мітингу були одягнені у жовті жилети, які стали символом опору протестувальників у Франції.



Мітингувальники зупинилися перед будівлею президента, закликаючи Вучича піти у відставку.



Противники президента звинувачують його у створенні атмосфери залякування і страху, що проводиться популістською владною коаліцією президента.



Вучич – колишній крайній націоналіст, який зараз говорить про бажання реформ у Сербії і її вступ до ЄС. Однак критики стверджують, що Вучич обмежив свободу демократії і ЗМІ в Сербії.



Додамо, що це вже далеко не перші антиурядові протести у країні. Так, 9 грудня багатотисячний мітинг скликав «Опозиційний альянс». Хода пройшла під гаслом «Стоп кривавим сорочкам», після недавнього побиття лідера лівої партії Борко Стефановича та його однодумців на півдні Сербії. В інциденті опозиція звинуватила правлячу коаліцію Вучича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus