USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Банк Естонії запустив в обіг монету євро, присвячену Україні

30 Листопада 2022 23:00
Банк Естонії (Eesti Pank) запустив в обіг через банки та торгові точки два мільйони монет номіналом два євро, присвячених Україні.

Про це повідомляє Економічна правда.

Крім того, що монета перебуватиме в обігу, її також можна придбати на пам’ятній листівці за благодійний внесок – отримані від продажу кошти підуть на підтримку «боротьби українців за свободу», зазначає Банк. Зокрема, перша пожертва в розмірі 350 тисяч євро вже надійшла до естонського регулятора.

«Присвячена Україні монета номіналом у два євро відсьогодні почне надходити до людей по всій Естонії та в інших країнах Європи через магазини», – додав очільник Банку Естонії Мадіс Мюллер. За його словами, регулятор прагнув випустити її цьогоріч насамперед для того, щоб оперативно надати фінансову підтримку Нацбанку України.
На монеті номіналом два євро, присвяченій Україні, викарбувано напис «Слава Україні» та зображено дівчину, яка захищає птаха у своїй руці, а також – колосок пшениці. Дизайн монети розробила харків’янка Дар’я Тітова, яка навчається в Естонській академії мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus