USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Беремо автомобіль в оренду. Що потрібно знати про послугу*

13 Червня 2022 08:59
Де б ви не вирішили орендувати автомобіль в Україні, чи то Київ, чи то оренда авто Івано-Франківськ, ключові моменти, що вимагають вашої уваги, залишаються незмінними. Насамперед пам’ятайте, що водій-орендар повинен бути не молодшим 21 року; деякі компанії здають автомобілі лише особам віком від 23 років. Не зайвим буде перевірити це заздалегідь. Крім того, мінімальний вік водія залежить від класу автомобіля, який плануєте взяти напрокат.

На що звернути увагу під час оренди автомобіля



Крім вартості самої оренди вас можуть попросити внести заставу. Це гроші, які компанія з прокату використовує як гарантійний депозит на випадок пошкодження авто або якщо по закінченню терміну оренди виникнуть підстави для нарахування штрафу.

Зверніть увагу!

При бронюванні завжди потрібно запитувати про суму застави, щоб ви могли передбачити потрібну суму у своєму бюджеті на поїздку. У деяких випадках можливе підписання договору без депозиту, але в цьому випадку орендну плату буде збільшено.

Як відбувається збір та повернення депозиту? Все дуже просто: якщо ви платите карткою, менеджер прокатної компанії заморозить необхідну суму на вашому рахунку одночасно з оплатою. Після закінчення оренди, якщо немає причин для стягнення з вас додаткових зборів, штрафів та автомобіль зданий без пошкоджень, то гроші будуть розморожені на карті. Деякі банки роблять це відразу, а в деяких випадках це може зайняти до десяти днів.

Страхування



Це один із найулюбленіших пунктів компаній з прокату автомобілів. На сайті майже завжди пишуть: «Страхування включено» або «КАСКО входить у вартість» тощо. Насправді це, як правило, мінімальний пакет або поліс із значними обмеженнями. Якщо ОСАЦВ дійсно завжди включено до страховки (а не включити його неможливо, тому що за правилами дорожнього руху без нього їздити не можна), то варіацій КАСКО існує безліч. Найчастіше поліси КАСКО включають так звану франшизу. Це означає, що страхова компанія сплачує збитки за вирахуванням франшизи. У свою чергу, франшиза залежить від класу автомобіля та зазвичай дорівнює сумі застави.

Під час бронювання на сайті прокатної компанії або брокера, вам зазвичай кілька разів нагадують, що страховка не є комплексною і, щоб уникнути неприємностей, ви повинні обов’язково оформити «повне КАСКО» або «повну страховку» (варіанти різні – суть одна і та ж). Але вартість у цьому випадку зовсім не маленька.

Доставка автомобілів



Доставка/отримання авто – теж така хитра та обов’язкова опція. Вона є майже у всіх компаній з прокату авто, але може мати різні назви, наприклад, аеропортові збори. Звісно, ​​прокатна компанія не може залишити свій автопарк в аеропорту. Зазвичай вони розташовуються на кількох автостоянках за 10-15 хвилин їзди від аеропорту, а після прибуття працівник компанії привезе до офісу для оформлення документів. Або ж ви можете попросити, щоб машину кудись відвезли. Ця послуга також оплачується окремо та необов’язково включена у вартість оренди, навіть якщо ви спочатку вказали у замовленні адресу, куди має бути доставлена ​​машина.

Чи не простіше орендувати автомобіль у компанії, що має стенд (будку, офіс) в аеропорту чи вокзалі? Ви можете заощадити час, але не гроші. Як правило, ви повинні заплатити аеропортовий збір, якщо ви забираєте/отримуєте свій автомобіль не з офісу прокатної компанії (аеропорт, вокзал тощо). Плата варіюється.

Обмеження з пробігу



Наразі це обмеження стало менш поширеним, але все ще трапляється. Зазвичай орендодавці обмежують щоденний пробіг відстанню у 350 км. Кожен зайвий пройдений кілометр це додаткові нарахування. В цілому, будьте обізнані про ліміт пробігу в умовах оренди, про те, які штрафи передбачені за порушення ліміту, якщо такі є, і звірте показники одометра з даними в акті здачі-приймання під час підписання договору.

Є ще один важливий момент. Можна орендувати авто в одному місці та повернути його в іншому. Це досить зручно, якщо ви приїхали в одне місто та плануєте відвідати інше, а потім не повертатися. Більшість компаній прокату автомобілів пропонують таку послугу, але за додаткову плату.
Паливо

Пам’ятайте, якщо при поверненні автомобіля у вас закінчиться бензин, компанія візьме з вас гроші за бензин за своїм внутрішнім тарифом, який може бути вищим за середній по країні.

Брудний автомобіль



Компанія надає вам чистий автомобіль і очікує, що ви повернете його у тому ж стані. Якщо автомобіль є брудним, вам доведеться заплатити штраф. Деякі компанії стягують плату за мийку, яка є обов’язковою, тобто її розмір може бути доданий до вартості оренди.

Повернення автомобіля



Якщо ви повертаєте авто до закінчення обумовленого терміну оренди, гроші за час, що залишився, не повертаються. Однак ви будете оштрафовані, якщо приїдете пізніше за вказаний у договорі час. Якщо затримка складає більше 120 хвилин, зазвичай накладається штраф. Сума штрафу зазвичай дорівнює вартості добової оренди.

Як вибрати компанію з прокату авто?



Як і в будь-якому іншому бізнесі, на ринку оренди автомобілів є свої визнані лідери та скромні середнячки. Практично у всіх світових столицях та великих містах можна знайти офіси таких транснаціональних компаній, як Avis, Sixt, Hertz, Europcar, Budget, що пропонують вибір авто у доброму стані, цілодобову технічну підтримку, можливість ігнорувати пробіг та вільно перетинати кордони. Але за таку якість послуг доводиться платити – їхні тарифи іноді вдвічі вищі, ніж у місцевих компаній із прокату авто. Однією з таких компаній з оренди авто в Україні є BLS https://bls.ua/ua.

Оренда авто в Україні може бути складною справою, і пошук відповідної моделі та ціни може зайняти багато часу. З компанією BLS ви не витратите час і гроші даремно. Широкий вибір авто, доступних для оренди, так що ви обов’язково знайдете ідеальний автомобіль для вас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus