USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Безкоштовний проїзд: на Волині просять навести лад із обліком пільговиків

7 Жовтня 2019 15:49
На території Волинської області просять навести лад із обліком усіх категорій пільгового населення.

Про це йшлося 7 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як розповів підприємець пасажирських та вантажних автоперевезень Михайло Яцишин, в частині обліку та відшкодувань Волинська область – одна з найгірших областей у країні.

Він зазначив, що його підприємство працює з п’ятої ранку і здійснює 73 відправки транспорту щодня. У місяць підприємство перевозить 150–200 пільговиків.

Підприємець наголосив, що програми відшкодування вартості проїзду осіб пільгових категорій немає, як і обліку пільговиків.

Михайло Яцишин наголосив, що зараз підприємство має безліч судових справ у частині незабезпечення обліку пільговиків.

Він наголосив, що скоро з перевізників узагалі не буде кому працювати, адже в області закриваються маршрути, звільняються водії і не закуповується новий транспорт.

Підприємець акцентував, що не просить коштів, натомість вимагає навести порядок із обліком пільговиків.

Також на засіданні директорка департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод відзначила, що з 2015 року з державного бюджету на відшкодування вартості пільгового проїзду не виділяють ні копійки, а цей обов’язок поклали на місцеві бюджети.

Вона додала, що з кожним роком кількість пільговиків у області тільки збільшуватиметься, однак «ми повинні дбати про інтереси осіб соціально незахищених категорій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
скептик Показати IP 7 Жовтня 2019 16:22
на пільговиків у держави завжди немає грошей. зате завжди вистачає на зарплати і премії слугам народу і чинушам нак нафтогазу та іншим, списання різних мільярдних заборгованостей голубим фішкам, фінансування мертвонароджених програм.
лучанка до скептик Показати IP 7 Жовтня 2019 16:47
надання пільг це рішення міської влади.Можна частково відмінити,але по закону - тільки діти-сироти і інваліди 1,2 групи Що учасник ЧАЕС зараз отримає 8-9 тисяч пенсії не може сплатити 2 гривні,а їде безкоштовно. Першокласник платить. Так само афганці і т.д.
Step до лучанка Показати IP 7 Жовтня 2019 17:05
Надання пільг - це прерогатива держави (закони і постанови). А фінансування держава скинула на місцеві бюджети (ми законом надаєм пільгу, а ви платіть за це). Тому виходить колапс. Верхи не можуть, а низи не хочуть.
скептик до лучанка Показати IP 7 Жовтня 2019 19:22
так, пільги передбачені законами, які приймаються верховною радою і місцеві ради не вправі їх обмежувати. а те , що держава перекинула левову частку доходів з централізованих бюджетів на місцеві - це нічого ? а те, що місцеві бюджети солідну частку доходів розміщають на депозитних рахунках і з процентів платять собі премії - це нічого ?а пільговики потерплять, або нехай воюють з перевізниками і всіма іншими за свої пільги.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2019 16:53
"...у місяць підприємство перевозить 150-200 пільговиків",виходить що у день перевозять 5-7 пільговиків,а на маршрутку виходить 1 пільговик за рейс...про що розмова...адже вони вас захищають.
Анатолій до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2019 20:31
73 рейси на день. 5-7 пільговиків на день. Це менше 1- го відсотка. 1,5 відсотка військовий збір платить народ і не ...... Тендер виграли, умови отримали. Хто відмовився від маршрутів, відмінити договори на інші маршрути по підприємцю, не залучати до тендерів на протязі 3 років.
свідомий Показати IP 8 Жовтня 2019 19:50
Не в пільговиках причина пане Яцишин. Вони може ще навпаки якось триматимуть ваші перевезення на плаву за умови відшкодувань. Вже не буде так як колись. Минули часи коли ви натрамбовували маршрутки як скотовози і отримували надприбутки. Інтернет, логістика, бла-бла-кар і йому подібі забрали ваш прибуток. Виживає сильніший. Їдучи до того ж Львова я оберу швидкість і комфорт і це буде явно не ваша маршрутка.
журналістам Показати IP 9 Жовтня 2019 12:43
виправіть помилку. в місяць пільговиків на 100-150 тис. грв.
яцишин Показати IP 9 Жовтня 2019 12:57
свідомому відповім так. МИ ніколи не отримували відшкодувань за перевезення пільговиків. Держава і органи місцевого самоврядування не спромоглися розробити порядок таких відшкодувань на міжобласних маршрутах яких у нас до 80 відсотків. Тому за колективні гроші не переживайте бо ми їх ніколи не відшкодовували, хоча вже 20 років забезпечуємо безоплатні пільги самостійно і при цьому ще й залишаємся винні. За кожного пасажира будемо боротись забезпечуючи йому безпеку і комфорт. А ви і далі користуйтесь бла бла каром, який гасає по три рази на день між Львовом і Луцьком. Мова Іде про те,що нами кожен місяць перевозиться не 100-150 пільговиків, а на 100-150 тис. грв. різних пільгових категорій пасажирів.
Перевізникам і пільг Показати IP 9 Жовтня 2019 13:25
Не хвилюйтесь і не переживайте, ще з Стародавнього Риму народ хоче халяви і видовищ
свыдомому Показати IP 9 Жовтня 2019 14:07
ви не свыдомий, а хитрожопий два рази. Перший- коли користуэтесь бла бла каром, який не платить податки , а другий- коли вважаэте що той хто плалить раз податки, то ще повинен платити ы за того дядю який маэ ны ким ы ны чим не оплачену пыльгу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus