USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біля Луцька зарізали чоловіка, вкрали його машину і потрапили в ДТП. Злочинців засудили довічно

14 Листопада 2023 18:36
Два роки тому в одному з будинків дачного масиву «Промінь» правоохоронці знайшли понівечене тіло господаря. Як з’ясували слідчі, незадовго до смерті він випивав у компанії чоловіка та жінки, яких згодом зупинили патрульні на автомобілі вбитого. Чоловік зізнався у скоєному, а жінка заперечує свою причетність.

Аварія сталася вранці 13 вересня 2021 року в мікрорайоні ЛПЗ. Поліцейські виявили, що водій і його пасажирка нетверезі, а машина їм не належить. Згодом стало відомо, що власник автомобіля мертвий, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Слідчо-оперативна група виявила вбитого чоловіка з численними ножовими пораненнями. Під підозру відразу потрапили учасники ДТП. Раніше їх неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за крадіжки. Напередодні аварії вони разом із загиблим випивали в його будинку. Згодом між чоловіками виникла суперечка.

«Потім Пастушенко і покійний почали обговорювати питання: як там ту грубку ремонтувати і так далі. Між ними виник скандал. І вони попросили Тетяну Чайку, сказали їй: це не твоя жіноча справа, іди на вулицю, погуляй. І між собою розбиралися. Вона пішла по своїх потребах, походила по вулиці, ще там випила 50 грам. Зайшла до хати. А це ж дачний будиночок: три на чотири. Нікого немає в кімнаті. Стоїть Пастушенко, тримає ніж у правій руці і лежить чоловік у крові», – розповів захисник підозрюваної Тетяни Чайки Олександр Повх.

Жінка запевнила: до вбивства не причетна. Але як кров покійного опинилася на її штанах, а її відбитки – на ножі? Підозрювана Тетяна Чайка пояснила: «Я його не вбивала. Коли я зайшла, то стояв Пастушенко з ножем. Я старалася допомогти Васильчукові. Я тримала в руках того ножа. На ножі є відбитки, і мої, і Васильчука. Я нарізала закуску цими ножами. Пастушенко може показати, де він сховав того ножа, яким він вбив».

Тетяна Чайка пригадала, що від побаченого в неї почалася істерика. Тож підозрюваний Андрій Пастушенко посадив її в машину і вони поїхали геть із місця злочину.
Своєю чергою, син покійного чоловіка Володимир Васильчук зазначив: вбивці його батька не підлягають жодному виправданню. «Вони за два роки ні разу не попросили вибачення за таке жорстоке вбивство мого батька. Це наджорстоке вбивство. Я розумію, що може бути вбивство з необережності. Але стільки ножових ударів, ударів палкою, кулаками, а потім підпалити тіло? Виправдання цьому взагалі ніякого немає», – наголосив син покійного Володимир Васильчук.

Обвинувачений у залі суду зізнався у вбивстві та попросив вибачення. «Я дійсно вчинив вбивство, але я не робив стільки ножових поранень, як про це каже прокурор. Я себе винним вважаю і прошу пробачення в постраждалого», – сказав Андрій Пастушенко.

Адвокат потерпілого Володимира Васильчука Сергій Ковальов додав: якщо Пастушенко не наносив стільки ударів, то хто ж тоді це зробив? «Пастушенко сказав, що визнає свою вину, але стільки ударів ножем не наносив, зверніть увагу. А хто ж тоді наносив? А хто ж наносив, якщо не ви? Скажіть, хто ще наносив?» – зауважив адвокат.

Обвинувачені просили суддів, аби справу повернули на новий розгляд до суду першої інстанції чи пом’якшили вирок. Відповідно до вироку суду першої інстанції обом загрожує довічне позбавлення волі. Волинський апеляційний суд залишив цей вирок без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 16 Листопада 2023 05:40
Ви подивилися передачу "В світі тварин''. Добре що це біосміття забрали від сумпільства!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus