USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Більшість луцьких салонів краси не стерилізують інструмент, – радниця міського голови

3 Травня 2018 16:25
Переважна більшість салонів краси та косметологічних кабінетів у Луцьку фактично не стерилізують робочі інструменти, або роблять це з порушенням, що наражає на небезпеку клієнтів.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила радниця міського голови Луцька Мар’яна Сорочук, яка розповіла, що оглянула декілька місць в Луцьку, де можна зробити манікюр і була неприємно вражена.

«Переважна більшість салонів краси та приватних косметичних кабінетів в Луцьку фактично не стерилізують інструменти! Мене переконували, що прилади, які підігрівають інструмент до гарячого стану чи спиртовмісні «пшикалки» вбивають небезпечні віруси. Плакати чи сміятися?» - зазначає вона та додає, що в Україні, де кожен десятий житель має небезпечне інфекційне захворювання, діє мораторій на перевірку дотримання санітарних норм суб'єктами господарювання.

А тому рекомендує дбати про здоров’я та безпеку самотужки.

«Або купуйте індивідуальні манікюрні набори, або користуйтесь послугами там, де інструменти стерилізують правильно. Свій салон з сухожаровою шафою я знайшла.

Базові знання про стерилізацію:

1. Перед стерилізацією обов'язкова дезінфекція інструменту.

2. Стерилізація інструментів проводиться в сухожаровій шафі при 180С! 60хв. (!!! Так званий "кульковий стерилізатор" не є приладом, який знищує віруси гепатиту та ВІЛ).

3.Обов'язково з контрольним тестом стерильності,в подвійній упаковці(пергамент + крафт).

Не економте на власній безпеці. Ваша дешева манікюрниця не оплатить вам дорогий курс лікування», - резюмує Мар’яна Сорочук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Євробидло Показати IP 3 Травня 2018 16:45
Вона не задумувалася, що саме через такий зброд як вона і її колеги, які при владі вже 25 років, Україна і докотилася до такого жалюгідного стану.
Вася до Євробидло Показати IP 3 Травня 2018 19:47
Ти не задумувався, що через загальну безмозглість і безвідповідальність суспільства (і всіх його членів в суммі) Україна і знаходиться в жалюгідному стані? Ти не задумувався що "вона і її колеги" не з Марса сюди телепортуються, а ростуть і формуються як люди в цьому оточенні? Ти не задумувався, що якщо десятиліттями суспільство не може сформувати якусь іншу еліту - то це хворе суспільство?
Майстер педикЮра Показати IP 3 Травня 2018 17:19
Приходьте у мій салон на старому ринку, павільйон 212, в мене все стерильно!
Катя Показати IP 3 Травня 2018 17:50
Тому я купила собі інструменти і роблю манікюр сама. Може, він не такий досконалий, але ні грибка(яким мене заразили в перукарні), ні іншої інфекції не буде
Ага Показати IP 3 Травня 2018 20:06
Якщо ви заходите в косметологічний / стоматологічний/ дерматологічний/гінеколонічний і.т.п кабінет і там нема 1) ОКРЕМОГО приміщення позначеного словом СТЕРИЛІЗАЦІЙНА можете відразу іти далі 2) якщо нема СУХОЖАРОВОЇ шафи/АВТОКЛАВА теж ідіть далі 2) якщо нема ПАНМЕДА де зберігається інструмент після стерилізації теж ідіть мимо цього закладу.... ЦЕ МІНІМАЛЬНІ ВИМОГИ ЩОБ ХОЧ ЯКОСЬ СЕБЕ УБЕЗПЕЧИТИ. ТЕПЕР ДО ПАНІ МАРЯНИ. Пані Маряно якщо Ви юрист то но посоромтесь перш ніж щось вчити по медичній темі Лучан хоча б поконсультуватись в спеціалістів 1) Вказаний вами сухожаровий шкаф НЕ СЕРТИФІКОВАНИЙ В УКРАЇНІ 2) Цей шкаф є типове китайське ла---но яке я впевнений поставили для замилювання очей таких як Ви дотошних відвідувачів... чому я так пишу а) Розмір внутршньої камери: 24 х 12 х 6,5 см, що дозволяє провести стерилізацію в один ряд (по правилах) для одного!!! максимум двох відвідувачів час стерилізації з розігрівом 1,5 год а з охолоджненням всі 2 години.... тому на наступний раз як ви підете в той заклад попросіть ЖУРНАЛ СТЕРИЛІЗАЦІЙ :) і порівняйте його з кількістю відвідувачів.... P.S. Дякую що підняли цю важливу тему!!!!
Просто мама Показати IP 3 Травня 2018 20:14
Тому я й нe хожу по салонах. Якось прожила.
Поля Показати IP 3 Травня 2018 21:16
А мадам не сказала, що багатьом інкам манікюр не доступний, бо з такою зарплатою і цінами можно вдома хіба що пообрізати нігті.
Я Показати IP 4 Травня 2018 00:21
Як людина, яка працює в сфері краси Луцька більше 10 років - можу впевнено сказати, що у нас в місті, на жаль, є всього декілька закладів краси у яких є сухожарові шафи / автоклави але і там майстри манікюру/педикюру, на жаль, не завжди дотримуються всіх умов стерилізації... (із-за безвідповідальності і відсутності контролю). Тому проблем насправді багато - і не тільки з кульковими термо-ванночками... І правду написали в коментарі вище, що сухожари бувають різні... і китайські сухожари (які дуже популярні серед економ-закладів) ні...чого не стерилізують так як їх температура ніколи не досягає 180-ти необхідних градусів... Чомусь, всі завжди хваляться, що мають власний інструмент, з яким ходять на манікюр, але забувають про 2 важливі моменти: 1) власний інструмент теж необхідно стерилізувати - бо туди мають властивість попадати інфекції з НЕ одноразових інструментів (тобто таких, що мали б бути одноразовими, але їх, на жаль, використовують для надання послуг багатьом клієнтам) або з будь-якої поверхні, з якою під час надання послуги може контактувати металевий інструмент... 2) всі чомусь забувають, що інфекції передаються не тільки через металевий інструмент, а й інший інструментарій: пилочки / бафіки / дерев‘яні палички і т.ін. ... які потрібно замінювати після кожного клієнта! Отже, салони, які можуть дозволити собі придбати і використовувати! (а не для понтів чи краси) якісну сухожарову шафу (якісна - мінімум 6000 грн.), крафт-пакети для інструментів, якісні/сертифіковані дез-засоби, ОДНОРАЗОВІ матеріали (перчатки, захисні маски, рушники, пилочки...і т.ін.) не можуть надавати послугу манікюру (без покриття) дешевше ніж 100 грн. - адже собівартість такого манікюру майже тих самих 100 грн. Про майстрів «на дому» я взагалі мовчу!!! Коли чую: «а моя «свєточка»/«ксюшечка»/«машечка» не така... в неї все акуратненько - і вона вже навіть не на кухні біля котячого лотка робить манікюр, а в окремій кімнаті де її дитина спить !!! і сухожар в неї є! (за 900грн.)» - хочеться, по-перше, таку людину за безвідповідальність до самої себе і оточуючих обізвати, а по-друге запитати: коли ви йдете на манікюр з покриттям гель-лаком за 80 грн. до «майстра» додому - то чим ви думаєте?! - про яку безпеку і якість можна говорити?!? Дешево? - так! А пожиттєве лікування гепатиту хтось цікавився скільки коштує?! Висновки: 1) ніяка влада не винна, що у державі малограмотні, необізнані, ліниві майстри манікюру і клієнти «майстрів» на дому; 2) якісна послуга дешевою не буває! Всім добра!
манікюрниця Показати IP 4 Травня 2018 01:30
на цю тему можна говорити нескінчено а де правда? дуже шкода..........що завжди тільки після манікюра ви раптово щось підчипляєте?!....і хто ж в цьому винен звичайно манікюрниця!!!..а хто доведе що саме в салоні а не де інде?!.. а ви не задумувались що хто-хто може заразитись то це і є манікюрниця на першому місці(в неї ж теж мабуть і діти є та попереду довге щасливе життя) А ЧОМУ НЕ ВЛАСНИК САЛОНУ?..він не несе відповідальність ??бо мабуть йому байдуже (шкода витрачати грошей на належні приладдя в салон ,це ж яка економія)..це не всі але переважно більшість салонів м.Луцька...це моя особиста думка.якщо б просто зобовязували бвласника в салонах, режим- дезинфекції та стерилізації ,було б не все так плачевно... шкода що завжди вині манікюрниці,ви ж не додому до неї прийшли ....
Галина Показати IP 4 Травня 2018 09:13
А чому б не почати стирилізувати ювелірні салони. Поміряла перед тобою людина з віч сережки, а потім ти. І вуаля) Перш ніж говорити про такі хвороби ви повинні про них знати, який час життя такого вірусу і в яких умовах принаймні при потраплянні на інструмент. Мала розмову з лікарем навіть протирання спиртом є дієвим. Принаймні ризик є завжди. Свої інструменти в манікюрному спасуть. А от до стоматолога зі своїми не прийдеш. Ми завжди залежимо від інших людей і добросовісності виконання ними своїх обов'язків. А вся ця стаття, це дешева реклама певного закладу. Бо якби дійсно цим переймались. Не дозволяли би відкривати таку кількість манікюрних салонів. А глянути в інтернет кожен 10-й зараз підробляє не лише манюкюром, а нарощуванням, корекцією і депіляцією. Думаєте там ризиків немає? Я впевнена, що більшість навіть уявлення не мають чим і як можут заразити своїх клієнтів.
Віра Показати IP 30 Травня 2018 09:32
В Луцьку таких безпечних салонів немає . Бо якщо все так буде для клієнтів то власниця салону збанкрутує, а власниці ж задача заробити побільше а не думати про безпечність клієнта і спеціаліста манікюру. І взагалі не тільки манікюру , а зачіски гребінці і т.д. скільки хвороб можна заробити в тих салонах, краще самим за собою вміти доглядати а не салон і гроші бешені тяне власниця. А ще більшості власниці це папік купив салон, або багатих колишніх чиновників дружини мають салони, щоб мала чим зайнятися, то хіба це вона буде думати про безпечність явно що там заробіток і перед подружками похвастатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus