USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Біля Бродів фура в’їхала в автобус із пасажирами. Є загиблі. ФОТО. ВІДЕО

19 Січня 2013 12:01
В аварії за участю пасажирського автобуса ПАЗ, який їхав за маршрутом «Тернопіль–Червоноград», та фури біля Бродів на Львівщині загинуло четверо людей. Водія автобуса та понад 10 постраждалих доправили до Бродівської ЦРЛ.

Про це 18 січня повідомив кореспондент IA ZIK з місця трагедії.

На місці аварії працювали бригади МНС, слідчо-оперативна група Бродівського РВ МВС, карети швидкої допомоги та інші служби з питань надзвичайних ситуацій.

Трупи людей лежали просто на проїжджій частині, також валялись дорожні і господарські сумки, розсипались яблука тощо. Цим рейсом багато студентів поверталися з Тернополя на Святвечір до Бродів та Червонограда.

Пасажири Надія і Володимир, які щомісяця їздять цим автобусом з Тернополя до Червонограда, повідомили, що водій на маршруті, очевидно, їхав уперше, бо питав дорогу в пасажирів, а перед перехрестям тернопільської автотраси з міжнародною автотрасою Київ–Чоп знехтував Правилами дорожнього руху – не зупинився на знак «Стоп» і на вигуки пасажирів – «Водій, що ви робите?» – не зреагував, а продовжив рух.

«Все сталося настільки блискавично. Людей в автобусі було багато – всі сидячі місця і з 15 людей стояли в салоні», – розповіла пані Надія, яка разом з чоловіком сиділа на передньому сидінні з того боку, де автобус вдарила фура.

За словами начальника Бродівського РВ МНС Романа Зварича, за попередніми даними, в автобусі їхали близько 30 пасажирів.

Удар прийшовся на передню частину автобуса над правим колесом. Від удару транспортний засіб з пасажирами розвернуло практично в протилежний бік, а фуру від удару скинуло в кювет та розвернуло кабіну.

Водій фури Віктор Пантаз, який їхав у напрямку з Києва до Львова, розповів, що побачив автобус, коли з’їжджав з київського моста – там є обмежена видимість дороги, спочатку блимнув фарами, щоб автобус його пропустив, потім уже подав звуковий сигнал, і коли зрозумів, що водій автобуса не зупиниться, почав гальмувати і з правого боку хотів обминути автобус, але зіткнення не вдалося уникнути.

Також, за словами далекобійника, їхав він за правилами – не більше 60 км/ год, бо проїжджав населений пункт. На місці ДТП зібралося багато пасажирів, очевидців, водіїв інших фур, бо рух через аварію приблизно на півгодини зупинили.

Як стало відомо, 4 загиблих – це пасажири автобуса. Окрім того, є травмовані. Їх приблизна кількість - 20 чоловік.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
@ Показати IP 19 Січня 2013 12:10
Один мудак блимнув фарами, щоб його пропустив, а той поїхав бо йому блимнув фарами, що пропускає. Є ПДР треба ними користуватися , а не блиманнями ((( стільки людей вгробили... люди ж зима в розгарі не літайте бо ж дорога як скло вкрита льодом
Віталік+Таня Показати IP 19 Січня 2013 15:11
це просто жах. На дорозі потрібно бути уважними!!!
Добрий Прозектор Показати IP 21 Січня 2013 22:51
Там знать голову хтось згубив, чи шо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus