USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Біля «Лесиного» будинку незаконно ріжуть дерева

17 Березня 2013 13:32
Робітники незаконно зрізали на території Колодяжненської сільської ради 145 дерев, 15 з яких — біля літературно-меморіального музею імені Лесі Українки, тобто на земельній ділянці, що охороняється законом, - інформує Волинь-нова.

За словами сільського голови Ярослава Кушнирука, ця бригада працює на ліквідації підтоплення «білого» будиночка поетеси і, розчищуючи меліоративну канаву, почала нищити дерева, не дочекавшись офіційних висновків екологічної служби.
Цей факт зафіксувала Ковельська міжрайонна прокуратура, залучивши до перевірки спеціалістів Державної екологічної інспекції у Волинській області. Згідно з актом екологів та оцінкою розміру шкоди, заподіяної довкіллю, збитки становлять понад 325 тисяч гривень.

«В діях службових осіб Колодяжненської сільської ради вбачаються ознаки перевищення влади або службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки. Нами порушене кримінальне провадження. Проводиться досудове розслідування. Санкції передбачають для підозрюваних як штраф від 750 до 1500 гривень, так і позбавлення волі», - резюмував Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха.

Зауважимо, у музеї-садибі Лесі Українки щороку підтоплює «білий» будиночок. Наразі музей рятують, копаючи канали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Левчинський Показати IP 17 Березня 2013 17:22
як вже це набридло, наплювати на нас з вами краяни, от натворили кумирів і моляться на них, лесі, васі, тараси... а в самих якесь чмо циганське ноги витирає...
сашко Показати IP 17 Березня 2013 22:32
Леся тут ні до чого... Її ім'ям прикриваються і сільський голова і завідувач музею Комзюк Віра Михайлівна (доречі- написала заяву про звільнення).Велетенські тополі нікому не заважали. Все- банальна комерція.
До сашка Показати IP 18 Березня 2013 00:43
Як же Віра Комзюк прикривається ім’ям поетеси? Вона стількт сил віддала музею. Проста українка, яка крім роботи, добре знає, що таке сільська праця. Поспілкуйтеся з нею - не перестаєш дивуватися тому, що вона знає. То як же вона могла нажитися? Забрати до хати Лесина ліжко, чи може чашку? Думайте, що пишете. А дерева... може, і не треба було їх зрізати, але називати це злосином і порушувати справу! більше нема на кого?!
сашко Показати IP 18 Березня 2013 08:05
По-перше- підтоплення, воно було завжди, а люди з вулиць навколо музею скористалися цим становищем, і руками Віри Михайлівни почали загрібати жар По-друге-в прокуратурі є інформація , що покупець з луцька платив гроші за ліс...Зрештою, вони й розберуться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus