USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бізнес-партнер винен гроші: чому боксер Вірчис міг покінчити із життям

29 Січня 2022 11:40
На парковці у середмісті Києва знайшли тіло відомого боксера, інтерконтинентального чемпіона у суперважкій вазі Володимира Вірчиса. Слідство розглядає версії самогубства та вбивства. Знайомі та друзі кажуть, що не відкидають обидві версії. Нібито останнім часом 48-річний боксер не виходив із депресії.

Після завершення боксерської кар’єри він не міг себе знайти в звичайному житті, а гроші, зароблені у спорті, він довірив відомому бізнесменові і прогорів. Про це 28 січня йдеться в сюжеті ТСН.

Володимир Вірчис був одним із перших українських боксерів, які досягли визнання у суперважкій вазі.

28 поєдинків і 26 перемог. Він завершив кар’єру 13 років тому. Був інтерконтинентальним чемпіоном та чемпіоном Європи. Життя після спорту залишалося публічним. Його часто запрошували на телебачення та знімали для різних програм.

Але все змінилося з з початком пандемії.

«Була складна ситуація. Дуже важко йому було останні півтора-два роки. Знаєте, коли спортсмен завойовує медалі для країни, він усім потрібен, коли людина не на п’єдесталі, не в рингу, стає незатребуваною у житті», – каже його близький друг Тимофій Нагорний.

Нагорний наразі займається організацією похорону. Просить мерію Києва виділити місце на Байковому цвинтарі. Їхня остання розмова була вчора вранці. Вірчис прощався.

«Ми з ним спілкувалися ще вчора вранці (йдеться про 27 січня, - Ред.). Говорив, що тяжка ситуація. Казав, якщо щось трапиться, щоб поклопотав про сім’ю. Я говорю: «Вова, про що зараз говориш?» «Допоможи там Ірині та доньці Аміні!» Я не розумів, про що він говорить», – згадує Нагорний.

Усі гроші, зароблені на рингу, Володимир Вірчис вирішив вкласти в агробізнес. Його партнер – політик та бізнесмен Владислав Мангер. Наразі він банкрут і його судять за підозрою у замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк.

«У них були непрості стосунки з Мангером. Мангер винен визначену суму. Тепер уже сім’ї».

Адвокати Мангера підтвердили – напередодні смерті Вірчис зустрівся зі своїм боржником у суді та посварився.

Читати ще: Відомого боксера знайшли повішеним після сварки з підозрюваним у вбивстві Катерини Гандзюк

«Існував борг. Покійний всі свої гроші довірив одній людині. Досить відомій людині, і ця людина не віддала ці гроші», – зазначив адвокат родини Володимира Вірчиса Олександр Протас.

Додому повернувся у вкрай пригніченому настрої.

«Я, мабуть, був останнім, хто з ним спілкувався. Ми з ним спілкувалися ну майже опівночі. Він мене набрав. Я його намагався заспокоїти. Він не послухав мене», – згадує адвокат.

Після опівночі він вийшов із квартири. А за кілька годин його тіло знайшли сусіди в підземному паркінгу.

«Людина не просто скінчила життя самогубством, а її довели до самогубства. У нас всі підстави вважати, що є склад злочину, який передбачений як доведення до самогубства», – каже Олександр Протас.

У поліції розглядають кілька версій. Передовсім версію самогубства та вбивства. Адвокати боксера продовжать судитися із боржником на користь спадкоємців. У Володимира залишилися дружина Ірина та донька Аміна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 29 Січня 2022 12:22
Доведеня до самогубства? Серйозно? О, наші адвокати такі фантасти і любителі безвідповідально кидати гім..о на вентилятор! Мангер останні роки знахоиться в СІЗО, все його майно арештоване, то як він міг повернути гроші? Це вже не залежало від його бажання ніяким чином. Тобто, де його умисні дії, спрямовані на доведення цього боксера до самогубства? Друге: як це не зміг знайти себе у житті? Для чого виправдовувати небажання людини працювати якимись там його минулими спортивними амбіціями? І третє: просять виділити місце на Байковому цвинтарі. А хіба самогубців дозволяється ховати на цвинтарях?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus